lørdag den 28. maj 2011

Cupcake-wonderland!

Ja så var dagen kommet hvor jeg skulle producere cupcakes med min moster så hun kunne vinde en kagekonkurrence. Inspirationen skulle komme fra Alice i Eventyrland. Her er resultatet og opskrifter!

Cupcakes i alle farver til konkurrence
Wonderland indeed!

Det blev til to slags! Den ene er med blåbær og hvid chokolade, den anden med citron og hjemmelavet lemon curd i midten af dejen. Jeg har fået opskriften fra en af mine bedste kagebøger, Hummingbird (fra et skønt bageri i London) men har dog ændret på den. Cream-cheese toppingen er i 5 forskellige farver: blå, grøn, rød, orange og gul.

Kast dig ud i det og 'let your freak flag fly'!




Lea's famøse og fantastiske citron cupcakes (ca 12 stk)

Du skal bruge:
  • 120 g hvedemel
  • 140-150 g sukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 2 gode spsk citronskal (fra økologiske citroner)
  • 45 g usaltet smør
  • 120 ml sødmælk
  •  1 æg (friskt og helst økologisk hvilket giver en smuk gylden farve og blød konsistens til dejen)
  • Evt. Lemon curd (se opskriften her!)
  • Muffinforme af papir

  1.  Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Bland mel, sukker, bagepulver, citronskal og smør i en skål og rør det sammen med din KitchenAid røremaskine/elektrisk pisker/lign. - på det laveste røre-niveau.
  3. Når blandingen har en konsistens der ligner sand tilsættes mælken lidt efter lidt og der røres indtil mælken lige netop er inkorporeret i massen.
  4. Tilsæt ægget og rør i et par minutter indtil dejen er jævn, blød og lækker.
  5. Stil dine papir-muffinforme frem (gerne to oveni hinanden så de holder på formen). 
  6. Fyld formene 2/3 med dejen. Der skal være lidt plads til at de hæver når de kommer i ovnen.
  7. Hvis du vil have lemon curd i dejen fylder du en smule dej i formen, lægger en klat lemon curd og fylder mere dej ovenpå. Citron cremen vil da brede sig i kagen så den bliver dejlig fugtig, blød og lækker.
  8. Bag midt i ovnen i 20-25 min. Du kan checke om de er færdige ved at stikke en strikkepind eller lign. i og se om der hænger dej ved.
  9. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af et øjeblik på bagepladen og stil dem så på en bagerist og køle helt af.
Se opskriften på creamcheese topping nedenfor. Tilsæt gerne 2 spsk. citronskal til toppingen og lidt gul frugtfarve.


Cupcakes med hvid chokolade og blåbær (eller hindbær) (ca 12 stk)

Blåbær cupcakes i forme
Blåbær cupcakes på vej i ovnen

Du skal bruge:

  • 120 g hvedemel
  • 140 g sukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 40 g usaltet smør
  • 120 ml sødmælk
  •  1 æg (helst økologisk)
  •  50-70 g finthakket hvid chokolade
  • 100-120 g blåbær (de må gerne have været frosne, bare lad dem stå i en si lidt inden du skal bruge dem så overskydende væske løber fra)

Blåbærcupcakes bagte
Blåbær cupcakes færdige!
  1. Tænd ovnen på 170 grader
  2. Bland mel, sukker, bagepulver, citronskal og smør i en skål og rør det sammen med din kitchenaid røremaskine/elektrisk pisker/lign. - på det laveste røre-niveau.
  3. Når blandingen har en konsistens der ligner sand tilsættes mælken lidt efter lidt og der røres indtil alle ingredienser er integreret i massen.
  4. Tilsæt ægget og rør i et par minutter endnu.
  5. Tilsæt den hvide chokolade og blåbærene og vend dem forsigtigt i dejen. Pas på ikke at røre da blåbærene så mases.
  6. Find dine muffinforme frem (læg gerne to oveni hinanden så der holdes på formen). 
  7. Læg måske et par blåbær i bunden af formene og fyld så dejen i således, at hver muffinform er fyldt 2/3.
  8. Bag dem midt i ovnen 20-25 min og check så om de er færdige.
  9. Lad dem køle af et øjeblik på bagepladen og sæt dem så til at køle færdigt på en rist.

Se opskriften på creamcheese topping nedenfor. Tilsæt gerne lidt saft fra blåbærene til toppingen og måske lidt blå frugtfarve.

Blåbær kan nemt byttes ud med fx hindbær. Tilsæt så blot lidt rød frugtfarve til toppingen.



Creamcheese topping

Du skal bruge:

Cupcake creamcheese frosting
  • 90 g blødt usaltet smør
  • 150 g flødeost naturel
  • 190 g flormelis
  • Evt lidt frugtfarve, lidt kakaopulver eller 2 tsk nutella hvis du laver chokolade cupcakes, lidt vanilje fra en stang (eller vanilje-essens) hvis du laver en mere neutral kage.
  1. Alle ingredienser blandes sammen og røres godt og længe sammen (gerne med elektrisk piskeris) indtil massen er let og luftig
  2. Put massen i en sprøjtepose og pynt kagerne


Et godt tip! Istedet for billig frugtfarve som nemt giver en grim bismag der overdøver al anden smag så prøv at bruge pasta farver. Så skal der meget mindre til og den giver derfor ingen bismag og bliver flottere i farven.

Cupcakes. Opsætning.

4 kommentarer:

  1. Wow! Sikke mange vildt flotte cupcakes.
    Et andet tip: Hvis man bruger pasta-farver undergår man også bismag og at fortynde toppingen, fordi der skal så lidt til.
    Hav en dejlig weekend - resten af den :-)

    SvarSlet
  2. Det var faktisk pastafarver jeg mente. Det er rettet med det samme! Tak Asli! Og god weekend til dig også! :-)

    SvarSlet
  3. Hej Lea
    Tillykke med 1. pladsen.
    Jeg var på RAW's forleden og fik en skøøøn kage, der jo i sagens natur, ikke er bagt. Kender du den?
    Åh, hvor smagte den godt.
    KH Ane

    SvarSlet
  4. Hej Lea

    Kagerne smagte helt igennem godt og var en del af et meget stærkt felt der bla. omfattede en rabarber cheesecake, hjemmelavede flødeboller, hæftigt chokolade, en jordbær bellis kage m.fl.
    Og det hjælper jo altid at have en super entusiastisk "Moster Inger" til, med bredt smil, at præsentere herlighederne.
    Jeg har nuppet opskriften på både "K"urd og Cakes og de kommer til at indgå i det opskirfts hæfte der senere vil blive sendt ud til alle deltagere af kagedagen med invitation til næste års event.
    Du er meget velkommen til at deltage igen næste år og du kan skrive til mig på mir.toftemark[a]gmail.com hvis du gerne vil have opskrifterne tilsendt.

    SvarSlet