mandag den 13. juni 2011

Glaskål på to måder!

Her kommer så to nemme opskrifter på glaskål som er de bedste af dem jeg har prøvet! De er begge to nemme og tager max 10 min at lave (selv hvis man er sådan en som mig der går og hygger sig og ikke har spor travlt).


For at se del 2 med endnu to opskrifter med glaskål SE HER!


Jeg må indrømme at jeg måske var lidt skeptisk da jeg mødte glaskålen i min aarstiderne-kasse. Men det ER en dejlig grøntsag!

Man kan gøre stort set alt med den, spise den rå og dyppe den i lækker dip, stege den, koge den osv! Det eneste man skal huske er, at hvis man køber glaskål i vinterhalvåret skal den skrælles. Dette er fordi skallen er tykkere på den tid af året.

Vil du se opskrifterne på glaskål så klik på linket under billedet.

Glaskål opskrifter. På to måder.


Til venstre på billedet ser du lynstegt glaskål med sesamfrø, citronskal og soya.
Til højre på billedet ser du en mere sommeragtig salat med glaskål, æble, frisk basillikum og citron.




Lynstegt glaskål med sesam

Du skal bruge:
  • Ét glaskål
  • Lidt sesamfrø (hvor meget der skal til er op til dig)
  • Ca en spsk. god olivenolie
  • Revet citronskal fra 1/2 - 1 øko. citron
  • God soya
  • Friskkværnet Peber
  1. Sæt en pande over blusset, skru op til middel varme og hæld olien på panden
  2. Rens glaskålen skær den i stængler i den ønskede størrelse
  3. Smid glaskål og sesamfrø på den varme pande og giv det et par minutter. Det er vigtigt du holder øje med det for pludseligt går det stærkt. Husk at røre i det så glaskålen får varme på alle sider. Det er færdigt når det har fået en fin mørkegylden farve og nærmest ligner mørke pomfritter. Men hvis du er i tvivl så smag på det!
  4. I en skål vender du den varme glaskål med citronskallen og peber og hælder til sidst et par gode dryp soya over.
  5. Værsgo at spis imens den stadig er varm!

Hurtig råmarineret glaskål med æbler

Du skal bruge:
  • Et glaskål
  • 1-2 æbler (afhængig af glaskålens størrelse)
  • En god stor håndfuld friske basilikumblade
  • Lidt god olivenolie
  • Citronsaft
  • Havsalt og peber
  1. Rens glaskålen og skær den i stængler. Gerne tynde og delikate!
  2. Æblerne renses og skæres ligeledes i stængler på samme størrelse som kålen.
  3. Vend æbler og kål i grovhakkede basilikumblade, citronsaft, salt og peber. Spar ikke på citronsaft og basilikum da de giver den lette og luftige sommersmag. Smag på det hele og se om der er noget der mangler.
  4. Værsgo at spise!

Kast dig ud i det og let your freak flag fly!

5 kommentarer:

  1. hej min Lea hvad er glaskål for en grøntsag, jeg mener hvordan ser den ud ??.Det er rigtig lækkert ud , den med soya.
    knus og god dag fra mig ,næsten mor

    SvarSlet
  2. Jeg har lavet et indlæg om glaskål. Se til højre og tryk på emnet grøntsager. Der ligger et billede af glaskålen :-) knus

    SvarSlet
  3. Hej Lea
    Det ser lækkert ud. Har du prøvet Raw Food? Jeg lånte en kogebog i ferien og eksperimenterede lidt. Lavede blandt andet en lasagne. Den var faktisk rigtig god, selvom Flemming aldrig helt forstod, at den overhovedet ikke skulle i ovnen. Bare lidt ???
    Jeg vil gerne sende dig opskriften, hvis du vil vove dig ud i en ny mad-afdeling? Sender et foto af den på mailen. Kan vist ikke her.
    KH ane

    SvarSlet
  4. Karl-Christian15.06.2014, 09.36

    http://46ganner.blogspot.dk/2014/06/glaskal-grntsagen-fra-det-ydre-rum.html?spref=fb

    SvarSlet
  5. Du har sesam i overskriften, men nævner den ikke i tilberedningsprocessen.

    SvarSlet