lørdag den 25. juni 2011

Peanutbutter cookies til arbejdsholdet!

Så er jeg i sommerhus på Sejerø med hele banden af børn som jeg er vokset op med OG deres kærester. Det er en gave fra os alle sammen til min mor, at vi kommer en weekend og er arbejdskraft så hun kan få malet vinduer, lavet tag og hegn.



OG eftersom at det med fysisk arbejde jo ikke lige er mig (pyha det er alt for hårdt og anstrengende), ja så har jeg straks sagt HELLE for at være den der bager kager og brød. Hurra!

Fuglene pipper, der er hamren i baggrunden, den hjemmelavede hyldesblomstsaft er færdig, der er hygge i luften og hunden kigger længselsfuldt efter harer, fasaner og andre sjove dyr. Ja idyllisk kan man kalde det.

Nu er der lavet peanutbutter cookies til arbejdsholdet. Jeg kan rapportere at de er glade (altså arbejdsholdet, ikke småkagerne)!

Hjemmelavede peanutbutter cookies
Hurra for peanutbutter og chokolade!

Disse cookies er det man vil kalde en 'indulgence'. Man spiser ikke mange da de er heftige på sukker, smør og peanutbutter - men de er det hele værd!

Vil du se opskriften så klik på linket herunder.


Peanutbutter cookies (ca 12 stk)

Du skal bruge:
  • 100 g usaltet smør
  • 100 g hvidt sukker
  • 100 g lys eller mørk muscovadosukker (uraffineret sukker) afhængig af hvor dyb en smag du gerne vil have
  • 1 stort økologisk æg
  • 2 dråber vanilje ekstrakt (eller du kan mase vaniljekorn fra en halv vaniljestang ud i sukkeret inden du tilsætter smør)
  • 120 g crunchy peanutbutter
  • 170 g hvedemel (allerhelst økologisk, ja hvor hellig kan man lyde?!)
  • ca 1,25 tsk bagepulver
  • 40-50 g mørk chokolade

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Hæld begge slags sukker og smør i skålen og brug kitchenaid røremaskine eller en elektrisk håndpisker til at piske smør og sukker sammen indtil det er blevet helt integreret og blanding er let og luftig. Dette er vigtigt da det har stor betydning for den færdige cookies konsistens.
  3. Tilsæt ægget og og pisk det i blandingen.
  4. Tilsæt nu peanutbutter og vanilje ekstrakt og pisk det i blandingen på laveste piskehastighed.
  5. Mål mel af og bland bagepulveret i melet inden du pisker det i dejen.
  6. Når dejen er blød og lækker hakker du chokoladen og vender det i massen.
  7. Brug nu to teskeer til at sætte cookie-dej af på en bageplade med bagepapir. Tryk nu forsigtigt med en ske oven på hver dejklat så den bredes lidt ud. De skal ikke trykkes tynde, bare så de ca er lige så brede i kanten som i midten. På denne måde får man en let sprød kant og en blød og lækker midte.
  8. Bag dem nu midt i ovnen i 10 min og check så om der hænger dej ved når du stikker i dem. De ser meget bløde ud men det skal man ikke lade sig afskrække af! Vurder om de er færdige udelukkende efter dej-efterhæng-på-strikkepind-eller-gaffel-metoden!
  9. Når de er færdige tager du dem ud af ovnen men lader dem stå et par minutter på den varme bageplade. Så får de nemlig lidt ekstra varme på undersiden og når de sår har samlet sig og man kan løfte dem med en palet kan de flyttes til en rist og køle af.

Kast dig ud i det og let your freak flag fly!

4 kommentarer:

  1. Det lyder dejligt Lea! Det er et heldigt arbejdshold. Hils hele banden fra mig.

    SvarSlet
  2. Årh namnam. Dem skal jeg da prøve at bage. Tak for opskriften :-)

    SvarSlet
  3. Hej Lea og hele molevitten (staves det sådan?)

    Hvor er I søde ved Dorrit, men det fortjener hun sandelig osse, hende der altid er der for alle os andre - med nogle gode lyttebøffer og skarpe analyser.

    Nå, men de der kager, dem tør jeg altså slet ikke gå i gang med, de lyder da alt for lækre. Kunne man evt blande bare en lille bitte smule fuldkorn/grahams/havregryn i ? Det gør jeg med alle mine kager. Og altid så halvt så meget sukker, som opskriften siger.

    Hellig ??? Nej, overhovedet ikke - det smager meget bedre - osse når samvittigheden er 'i orden'.

    Forleden skulle jeg hente Laura og Malou her i sommerhuset efter læseferie og jeg kom sent efter en middag, kl halv tolv om aftenen, tror jeg.
    Så havde de lavet te og bagt - hold nu fast - cookies med indbagte OREO's. Hold da op hvor de var søde OG gode.

    Men efter sådan et par stykker gik kroppen total i sukkerovergear og vi kunne ikke sove, så vi var nødt til at sætte 'Den Eneste Ene' på og lå og faldt i søvn til den på sofaen alle tre + Billie ved to-tiden.

    Desværre skulle vi tidligt op og ind til en brunch om lørdagen - ellers havde vi nok sovet længe den dag.

    Nå, men hils mange gange derovre - og god arbejdslyst osse til kokken - meget vigtig pige!

    KH Ane

    SvarSlet
  4. Kære Ane!

    Jeg er sikker på at både grahamsmel og havregryn kan få en plads i denne opskrift. Jeg kan ikke se at der skulle være nogle problemer der.

    Cookies med indbagte oreos! Hold da fest, det var ikke så mærkeligt at i gik i sukkerchok :o)

    Varme hilsner til dig!

    SvarSlet