onsdag den 24. august 2011

Whoopies!

Jeg fået en gave fra den søde tante i London og den kommer der lidt billeder af her. Den tager udgangspunkt i den amerikanske kage whoppie pie som er som en lille sandwich med kage og noget lækkert i midten. Der er også et par gode opskrifter på cupcakes og dem kan man jo ikke få for mange af.

En whoopie pie er en god kage at eksperimentere med fordi man bare skal finde en kage som kan bruges til en lille sandwich og finde et fyld som er lækkert og passer til. Så man kan virkelig slå sig løs. Der er mange opskrifter i bogen med whoopies der ikke er søde, fx med tomat, oliven eller laks og her kan man også eksperimentere.

Mums siger jeg bare. Det er ligetil at begynde at savle over. Her er lidt inspiration hvis man har lyst til at prøve at lave whoopie pies.

Den fine lyserøde whoopie er vaniljekage med jordbærsirup, kokos og kakaopulver på og flødeskum i midten.
På forsiden har vi en whoopie med lavt glutenindhold, lavet på spelt med hvid chokolade og tranebær.
Her har vi en whoopie med kisebær og cream cheese-fyld, en med citron og marengs, bagerst en glutenfri whoopie med hindbær, en citron-whoopie, chokolade cupcake uden æg, og en cupcake med passionsfrugt og vanilje.
Her har vi en sticky toffee cupcake med dulce de leche på toppen. Mmmmm.

3 kommentarer:

 1. Kære Lea.
  Jeg nupper i den grad den sidste. MUMS!!
  Selvom jeg jo overhovedet ikke spiser kager for tiden (hmmmmm).

  Jeg har et meget svagt punkt lige efter min frokost, hvor jeg kunne myrde for noget sødt - kage, chokolade, oeanutbutter - alt, hvad der er meget usundt. Så hvis jeg har kager stående - så ryger de allesammen i 'skraldespanden' som min søde børn kalder mig ved måltiderne.

  Men jeg har engang læst, at alt det man spiser mens man laver mad og de rester man spiser fra fx børnenes tallerkner, det feder ikke!

  Sund fornuft!

  KH Ane (meget lækkersulten)

  SvarSlet
 2. Hej Lea
  Det ser sgu godt ud!!!
  Nu bliver meget snart næsten-naboer - og så er kagerne jo tættere på....mmmmmums!!!!
  Og du er tættere på:-)

  Vi seees på Nørrebro!!! SNART!!!!
  KNUS

  SvarSlet
 3. ...Nu bliver VI snart næsten-naboer!! Det var det jeg mente:-)
  Godt valg!!

  Stort knus - igen

  SvarSlet