onsdag den 24. august 2011

Whoopies!

Jeg fået en gave fra den søde tante i London og den kommer der lidt billeder af her. Den tager udgangspunkt i den amerikanske kage whoppie pie som er som en lille sandwich med kage og noget lækkert i midten. Der er også et par gode opskrifter på cupcakes og dem kan man jo ikke få for mange af.

En whoopie pie er en god kage at eksperimentere med fordi man bare skal finde en kage som kan bruges til en lille sandwich og finde et fyld som er lækkert og passer til. Så man kan virkelig slå sig løs. Der er mange opskrifter i bogen med whoopies der ikke er søde, fx med tomat, oliven eller laks og her kan man også eksperimentere.

Mums siger jeg bare. Det er ligetil at begynde at savle over. Her er lidt inspiration hvis man har lyst til at prøve at lave whoopie pies.

Den fine lyserøde whoopie er vaniljekage med jordbærsirup, kokos og kakaopulver på og flødeskum i midten.
På forsiden har vi en whoopie med lavt glutenindhold, lavet på spelt med hvid chokolade og tranebær.
Her har vi en whoopie med kisebær og cream cheese-fyld, en med citron og marengs, bagerst en glutenfri whoopie med hindbær, en citron-whoopie, chokolade cupcake uden æg, og en cupcake med passionsfrugt og vanilje.
Her har vi en sticky toffee cupcake med dulce de leche på toppen. Mmmmm.

fredag den 19. august 2011

Papirklipperi

Hjemmelavet kort med knap og snor

Et kort der skulle følge med en bryllupsgave fik jeg lavet for nogen tid siden. Det er lavet af gennemsigtigt mønstret papir som jeg klippede ud til sommerfugle, fint tykt pap, flettet broderitråd og en knap sat fast med limpistol. På denne måde kan kortet lukkes ved at sno den flettede tråd om knappen. Kast dig ud i det!

mandag den 15. august 2011

Etui til brillerne

Broderet brilleetui med blomsterSå har jeg fået broderet et fint brilleetui færdig. Det er straks givet væk men et lille billede blev det til.

Projektet kan nemt efterlignes. Bare find et motiv du kan lide, sørg for at målene passer til et brilleetui, brug et stykke blødt stof til foer og sy det hele sammen.

Tip: Hvis man bruger tykt uldgarn som jeg har gjort her, kan det ske at broderiet bliver lidt skævt. Hvis dette sker kan du bruge en sådan spray-flaske til at sprøjte lidt vand på broderiet så det er fugtigt. Husk at broderiet ikke skal gøres vådt, kun fugtigt. Du kan nu forsigtigt trække i broderiet og rette det ud. Når du er færdig lader du broderiet tørre fladt. Det kan nu monteres! Dette gælder selvfølgelig alle broderier med tykt garn.

Let your freak flag fly!

Broderet brilleetui og foer

onsdag den 10. august 2011

Gaveregn fra Amerika

Hvad sker der når ens bedste søster kommer hjem fra 3 uger i the US of A? Man får da gaver fra det store land...

Gaver fra USA

På det vældigt dårlige billede jeg har taget kan man se:
  • Slap ya Mama! - seasoning for cajun food. Min søster hilste og sagde at det kan puttes på alt fra fisk, kød og salat. Meget mærkeligt firma men jeg glæder mig til at smage det!
  • Fluff! Intet mindre end smørbart marshmallow-skum. Jeg har før fået et glas og det er meningen man spiser det i en sandwich med peanutbutter. Denne sandwich er også kaldet en fluffernutter!!!
  • De obligatoriske små pakker morgenmadsprodukt som vi altid fik da mor eller far havde været i udlandet. Det bringer mange minder frem...
  • Den fineste og lækreste "Buttermilk pancake & waffle mix". Jeg rapporterer selvfølgelig når jeg laver dem.
  • Det fineste kagepynt i skønne farver. En af de fine sprinkels er formet som små dinosaurer hvilket jeg aldrig har set før.
  • Sudoku, hvilket man jo altid kan bruge
  • Et fornemt søsterforklæde med store lommer! Mon ikke man kunne brodere et par fine biller på...?

Sikke en sød søster!

mandag den 1. august 2011

Orden i sagerne!

Åh hvilken fryd! Forleden fik jeg ryddet ud i mine skabe og organiseret alle mine håndarbejdsting.
Det er utrolig tilfredsstillende at få orden på sagerne. Tænk at jeg nu kan gå hen til mit skab og finde lige de nåle, knapper, stof, perler, broderitråd og garn jeg har brug for.... Aaaaahhhhhh!

Håndarbejdsskab

Ps. Tak til min lille hjælper.