tirsdag den 5. juni 2012

Man må ikke bande!

Broderi (og håndarbejde i det hele taget) fungerer virkelig godt som meditation. Man tager ét sting af gangen og både vrede, frustration, glæde osv kan komme til udtryk i et broderi. Produktet blev i denne omgang præget af, at jeg var i humør til at lave noget sjovt. Ja okay så, der var også lidt irritation der skulle ud!

Broderi af fuckfinger. Bandeord.

Bandeord og en f***-finger er bare ikke særlig truende når det er lavet med nål og tråd. Det tager ligesom noget af det frække af. Men det er lige præcis det der er sjovt ved at sy bandeord. Budskabet kan være noget så aggressivt men kommer altid bare til at se sjovt og underholdende ud. Synes jeg i hvertfald.

Vil du gerne lave et broderi som det du ser ovenfor kan du bruge denne tegning som mønster. Den kommer fra denne hjemmeside. For at få den samme skrifttype kan du bruge "Courier New" i Word. Hånden er lavet med helt almindelige stikkesting med 2 sorte tråde. Skriften er lavet med mit hjemmelavede sting som jeg beskriver i dette indlæg, men du kan bruge lige de sting du vil. Kun fantasien sætter grænser! Så let you freak flag fly og kom i gang!

3 kommentarer:

 1. Skønt - tak Lea. Godt du kan sy dig ud af vreden.
  KH Ane

  SvarSlet
 2. Hej Lea.
  Skønt ser det ud altsammen, men jeg tænker med denne her slags broderi, og der er problemer med at man kan se de hæftede ender på bagsiden, når nu det er så tyndt stof.
  Jeg venter da også med spænding på, når du udgiver dit eget første broderi, som dem der med de 365 broderier( en pr. dag året rundt), hvor man kan brodere potrætter af dem man kender, eller måske sig selv. Du må da ku knække koden, og lære alle os andre det, For søren da Lea, ku`det ikke være sejt. så er julegaverne hjemme!! Tak for alle dine fine ideer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Isabell!

   Tak for din hilsen! Her kommer lidt tips.

   Der er fordele ved at arbejde med lidt tyndere stof og når først det kommer i ramme og der ikke kan komme lys ind bag stoffet kan man ikke se hæftede ender mm. Men det er klart, at hvis man ikke har tænkt sig at putte det i ramme kan det betale sig med lidt tykkere og mere ugennemsigtigt stof.

   Stort set alle broderier jeg laver er ikke lavet før. Jeg bruger tegninger af kunstnere og alt muligt andet og laver selv skrift mm. Jeg lægger links til kunstnerens hjemmesider når jeg bruger det som mønster så du kan lave broderiet også. Du skal bare bruge de tegninger der er links til og overføre tegningen til et stykke stof med en tekstilpen.

   Det samme gælder hvis man vil brodere portrætter. Tag et billede som er godt og læg stoffet ovenpå. På denne måde kan du overføre de vigtigste streger og linjer så det kommer til at ligne. Er billedet ikke tydeligt nok så læg mønsterpapir over billedet (det er næsten gennemsigtigt). Overfør stregerne fra billedet til papiret og overfør så mønsterpapirets motiv til stoffet.

   Du kan se på kategorien "lær et håndværk" hvor jeg forklarer hvordan man overfører et mønster af eget valg. Du kan brodere hvad som helst! Det er bare at komme i gang.

   Hvis du har spørgsmål eller har brug for råd så skriv endelig. Jeg tager gerne imod forslag til blogindlæg og hjælper dig hvor jeg kan. Du er altid velkommen!

   Mange hilsner fra Lea (i min lille verden)

   Slet