fredag den 6. juli 2012

Gode håndarbejdsbøger!

Det er blevet lidt af en tradition at jeg hver sommer køber en bog eller to, som kan give inspiration til håndarbejde. Man kan altid sælge de bøger som man ikke bruger længere, og det er vildt fedt at få nogle nye ideer der sætter gang i fantasien og produktionen.

I dag kan jeg anbefale én bog til broderi og én til dem der strikker/hækler.Politikens strikke- og hæklebog  (af Vivian Høxbro)

I mange år har Politikens strikke- og hæklebog været udsolgt fra forlaget men i 2011 udkom en ny udgave. Bogen er skrevet af Vivian Høxbro og er en virkelig god grundbog hvis man gerne vil lære at strikke og hækle. Den er også god at læse for dem der har styr på strikkepindende, da man ofte tilegner sig dårlige vaner når man strikker. Jeg har købt den fordi det er en stor hjælp når man går i gang med nye projekter at have en opslagsbog der kan guide en på vej når man skal lave noget kompliceret eller skal anvende nye teknikker.

Bogen har ikke selvstændige projekter med instruktioner men der er et væld af eksempler på forskellige typer strik og mønstre som du kan anvende til at lave et projekt selv. Det er en god introduktion, særligt til strikning. Illustrationerne er tydelige og lette at forstå og det gør at alle kan være med, også dem der føler sig lidt tumpede når de sidder og lave kluddermor af garn.

Bogen er et godt køb, men man skal være indstillet på at det ikke er i denne bog man finder en udførlig opskrift på babytæpper, sokker eller en lækker sweater. Man bliver taget ved hånden af forfatterinden og kan lære alt fra at slå masker op og strikke ret og vrang til det mere avancerede. Montering, knaphuller, kanter og sokker er alle blandt emnerne der bliver taget op.

Det er en grundbog og når man har læst bogen er man forberedt til at kaste sig ud i strikke-universet. For begyndere kan jeg anbefale at finde strikkepindende frem og simpelthen strikke det du ser på illustrationerne. Det at man ser en klar illustration er ikke det samme som at ens hænder pludselig er i stand til at strikke med stor sikkerhed. Det hele handler om at øve sig og i den proces er bogen en god hjælper. Du vil finde svar på dine spørgsmål og jeg er sikker på du vil føle dig tryg sammen med Vivian Høxbro.

Til de øvede. Der vil være meget som du allerede ved i denne bog. Dog er det en skarp og klar grundbog som kan hjælpe der hvor der er tvivl. Men hvis du allerede kan strikke er det ikke sikkert du læser bogen fra den ene ende til den anden. Der vil være meget du allerede ved og du vil sandsynligvis komme til at springe en del over. Men mangler du en grundbog/opslagsbog så er den et virkeligt godt bud.The embroidery stitch bible (af Betty Barnden)

For et par uger siden gik jeg lidt i stå med broderi. Jeg følte mig ikke rigtig inspireret til at arbejde og det sker jo altså bare nogle gange. Men da jeg fik 'The embroidery stitch bible" i hænderne begyndte min hjerne at tænke på sting og stof igen.

Denne bog er en udførlig guide til over 200 forskellige sting som man kan lave med nål og tråd. Og det er mange! Bogen er delt op i sting til forskellige typer stof, kanvas og aida. Du får en kort introduktion til forskellige typer broderi og et væld af sting og god inspiration.

Bogen har tydelige billeder, illustrationer og instruktioner til hvert enkelt sting så du er helt klar på om lige dette sting sys fra venstre mod højre, højre mod venstre, oppefra og ned, omvendt, eller måske med krølle og knude. Ydermere er den med spiralryg så den let kan ligge åben uden problemer.

Dette er et must-have hvis man kan lide at brodere og dette kan tydeligt ses på første side hvor der står at bogen er udgivet i: 2003, 2 gange i 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 og 2011. Det er virkelig morsomt og det er et godt tegn på at bogen er helt opdateret så du får alle de sjove ideer med.

Jeg har ikke mødt bogen herhjemme i Danmark men den kan fås på udenlandske hjemmesider. Det er bare at søge på bogens titel. Dette er en bog jeg ikke kommer til at gå af med og som altid vil kunne bruges som grundbog og opslagsbog. Den er et super sommerkøb og kan klart anbefales til både begyndere og de mere øvede!

Nyd sommeren, sy, strik og let your freak-flag fly!

2 kommentarer:

  1. Hej Lea! er blevet lidt inspireret af dig, til at prøve andet end korssting, og har fundet stitch bible på saxo.dk Der er flere forskellige med samme titel og nogle af dem er på udsalg, så mon ikke det er årgangen, som du selv skriver.Nu vil jeg prøve at bestille en og komme i gang, så jeg håber at det også er for nybegyndere. Tak for opskriften til ribskagen. den er super lækker og sååå nem. Forsat God sommer...

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er bestemt også for nybegytndere! Så se du bare at få spidset nålen og bestil bogen :o) Husk at vi der broderer skal holde sammen, for vi er en lille gruppe! Så sig ENDELIG til hvis du skulle få brug for hjælp eller råd. God sommer til dig også, fra mig Lea

      Slet