tirsdag den 10. juli 2012

Spicy pekannødder

Nødder er en umådelig lækker ting og det er sjovt at eksperimentere med fordi det nærmest ikke kan gå galt. En af mine yndlingsnødder er pekannødder. Til dem som ikke kender den så godt kan jeg fortælle at de ligner valnødder, smager lidt som valnødder men er bare mere cremet og blød i smagen. Det er en lækker nøddesmag som fungerer godt sammen med alt muligt så kun fantasien sætter grænser.

Pekannødder er en fast ingrediens i det amerikanske køkken og det kan bestemt betale sig at hente ideer derfra. I dag bestemte jeg mig så for at lave krydrede pekannødder. Jeg synes bare at 'spicy' er et bedre ord så i må leve med lidt danglish (dansk + engelsk).

Spicy pekannødder kan laves i 100 udgaver og garanteret flere. Du kan bruge paprika, muskatnød, tabasco sauce, chili, kryddernelliker og alt mulig andet godt. Det er bare at finde frem til en blanding som du kan lide. Her får i min opskrift som er en god grundopskrift. Nødderne er sprøde, lidt søde, cremede og den krydrede æggehvide-masse fungerer som et lækkert crispy lag med masser smag!


Leas spicy pekannødder

Spicy pekannødder og jordbærHvis du vil have EKSTRA spice kan du altid skrue op for krydderierne og som sagt kan du vælge lige de smagsgivere som får dig til at råbe "uuuuhmmmm"!


 Du skal bruge:
 • 150 g pekannødder
 • 1 æggehvide
 • 1 tsk vand
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk stødt kanel
 • 2-3 tsk chilipulver (eller chiliflager)
 • ca 1 1/2 tsk havsalt
 • ca 1/2 tsk sort peber
 • Evt et drys muskatnød

 1. Tænd ovnen på 140 grader.
 2. I en god størrelse skål piskes æggehviden og lidt vand grundigt sammen.
 3. Når der er dannet luftbobler på overfladen hældes nødderne i og vendes så de alle er dækket af æggehvide.
 4. Tilsæt nu sukker og krydderier (chili, kanel, salt peber og evt muskatnød) og rør grundigt så nødderne er dækket jævn af blandingen.
 5. Tag en hulske og løft nødderne op af æggeblandingen og over på en bageplade beklædt med bagepapir. På denne måde levnes den overskydende æggeblanding.
 6. Bag nu midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Nødderne er færdige når de er mørkegyldne og når overfladen er tørret helt. Vi gider nemlig ikke at spise våde nødder!
 7. Løft nu bagepapiret med nødderne af bagepladen og lad dem ligge på køkkenbordet og køle af i ca 15 minutter. Det er også på dette stadie at nøddernes overflade bliver helt lækker og sprød så giv dem tid til at køle af, også selvom det er lige nu det er sværest at lade være at smage!
 8. Spis så!
God fornøjelse og god sommer med hilsner fra det smukke Sejerø

Sejerø strand

1 kommentar:

 1. UUUUUHMMMMMMM !!!! Min favoritnød osse!!!! Meget farlig opskrift! Smukt billede fra fyret på øen - hils alle jeres gode venner derovre. KH Ane & Co.

  SvarSlet