søndag den 23. september 2012

Notesbog omslag

Så har jeg arbejdet videre på mine "brugbare broderier". Denne gang blev det til et notesbog omslag med små blomster tegnet i frihånd. Et omslag i stof gør bare at det er ekstra specielt at åbne sin notesbog og tegne og skrive. Vi skal huske at hverdagsting nemt kan peppes op og gøres specielle!

Bogomslag med broderi
Bogomslag med broderi 2

Jeg fandt en rigtig god vejledning på et notesbogomslag HER. Vær dog opmærksom på at du skal regne et par ekstra cm stof, hvis du laver omslaget til en bog med en rund ryg. Ellers ender du med et omslag der ikke passer til bogen du har valgt.

Broderiet er tegnet direkte på stoffet i frihånd med en tekstilpen (den slags der forsvinder igen ved slid eller ved at putte lidt vand på). Dette betyder at der ikke findes et mønster. MEN i et projekt som dette er det utrolig nemt at lade fantasien og kreativiteten flyde, og lave noget som DU synes er pænt og hyggeligt.

De grønne grene er lavet med et forsting som base. Kast derefter kun omkring stingene uden at stikke igennem stoffet. Dette sting hedder et "whipped running stitch" på engelsk. Hvis man søger på denne betegnelse findes der et væld af gode vejledninger.

Hver blomst på hver enkelt gren består af 3 separate "drizzle stitch" med 3 masker på hver af de 3 sting. "Drizzle stitch" er et af mine foretrukne sting, og jeg foretrækker også dette sting frem for franske knuder. Når franske knuder mases eller ved en fejl bliver roddet ved, så sker der ofte det, at knuden flytter sig på tråden. "Drizzle stitch" består faktisk bare af at lave masker på nålen, ligesom man gør på strikkepinde. Søg på "drizzle stitch" og find en masse gode vejledninger. Drizzle stitch har også den fordel, at man kan lave mange eller få masker for hvert sting, og på denne måde kan stinget nemt varieres.

Husk at man altid kan stille spørgsmål ved at kommentere på indlægget. Jeg hjælper gerne til, hvis du er i tvivl om noget, eller hvis du har brug for opmuntring eller råd.

Let your freak flag fly!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar