søndag den 11. november 2012

A Series of Stitches: Square Knot Drizzle Stitch

Dette er næste afsnit af 'A Series of Stitches'. Denne gang skal vi se på en anden variation af det tredimensionelle Drizzle Stitch, nemlig 'Square Knot Drizzle Stitch'.

Embroidery: Square knot drizzle stitch tutorial

Til alle variationer af Drizzle Stitch er en doll needle at foretrække. Det er en ekstra lang nål som sikrer at der er plads til maskerne/knuderne. Man skal bruge en tråd med fylde, fx Coton Perle no 3 eller 5 eller uldgarn.

Vil du lære at lave et Square Knot Drizzle Stitch så klik på linket herunder:
Square Knot Drizzle Stitch

Embroidery: Square knot drizzle stitch tutorial 1
Trin 1
Trin 1: Tråd din lange nål med to tråde, og lav en knude for enden. Før nål og tråd op igennem stoffet, og tag så tråden ud af nålens øje. Stik nålen ned igennem samme mellemrum i stoffet, og lav en forankring ved at stikke nålen op igenne stoffet et stykke derfra.

Embroidery: Square knot drizzle stitch tutorial 2
Trin 2
Trin 2: Læg nu tråd nr 1 (rød) over nålen. Når man laver et Square Knot Drizzle Stitch skal man altid starte knuden med den samme farve (her rød). Skifter man imellem farverne bliver det til et Twisted Drizzle Stitch.

Embroidery: Square knot drizzle stitch tutorial 3
Trin 3
Trin 3: Før tråd nr 2 (gul) UNDER nålen og op igenne den løkke der er dannet af den røde tråd. Se på billedet herover.

Embroidery: Square knot drizzle stitch tutorial 4
Trin 4
Trin 4: Stram nu knuden, dog ikke for hårdt.

Embroidery: Square knot drizzle stitch tutorial 5
Trin 5
Trin 5: Lav nu igen den første løkke ved at føre tråd nr 1 (rød) over nålen. Denne tråd ligger nu automatisk på højre side. For at få den firkantede effekt skal man ikke skifte imellem farverne, men altid starte en knude med den samme farve. Før tråd nr 2 (gul) under nålen og op igennem den røde løkke. Stram knuden forsigtigt.

Embroidery: Square knot drizzle stitch tutorial 6
Trin 6
Trin 6: Lav så mange knuder/masker som du vil ved at gentage trin 2-5, for at opnå den ønskede højde på stinget. Vær dog opmærksom på, at det færdige sting bliver lidt kortere end det ser ud på nålen.

Embroidery: Square knot drizzle stitch tutorial 7
Trin 7
Trin 7: Tråd nu nålen med begge tråde. Træk forsigtigt nålen fri af 'forankringen', og uden at hive nålen op, stikkes nålen direkte ned i stoffet og knuderne. Hiv forsigtigt for at trække trådene ned igennem knuderne og stoffet. Støt med to fingre på undersiden af stoffet, så selve stoffet ikke strækkes og hives i for meget. 

Embroidery: Square knot drizzle stitch tutorial 8
Trin 8
Trin 8: Stram tråden nok til at stinget samler sig.


Vil du lære at lave et Twisted Drizzle Stitch så klik: HER. De to sting er næsten ens i fremgangsmåde, men det færdige resultat er forskelligt.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar