søndag den 11. november 2012

A Series of Stitches: Twisted Drizzle Stitch

Her kommer et nyt afsnit i 'A Series of Stitches'. Denne gang vil jeg vise én variation af stinget der kaldes for 'Drizzle stitch'. Der findes mange variationer af dette sting!

Herunder ses et 'twisted drizzle stitch'.

Embroidery: Twisted drizzle stitch tutorial

Et drizzle stitch i alle dets afskygninger er en metode til at lave et tredimensionelt sting ved hjælp af masker/knuder. Disse laves omkring en nål. Til dette sting jeg skal man helst bruge hvad der kaldes en 'doll needle'. Det er en EKSTRA lang nål. Man bruger sådan en nål, fordi der er plads til flere masker/knuder på den end en normal lille nål.

Normal bomuldstråd er ikke tyk nok til at lave dette sting. Du skal bruge en tråd med mere fylde. Fx coton perle no 3 eller 5 eller uldgarn.

Vil du lære at lave dette sting så klik på linket herunder:

Twisted Drizzle Stitch

Embroidery: Twisted drizzle stitch tutorial 1
Trin 1
Trin 1: Tråd din ekstra lange nål med 2 tråde. Her har jeg brugt Coton perle no 3 for at stinget bliver så tydeligt som muligt. Lav en knude og før trådene op igennem stoffet. Tag nu trådene ud af nålens øje, og stik nålens spids ned i samme mellemrum i stoffet hvori trådene også sidder. Stik nålens spids op igennem stoffet et stykke derfra. På denne måde sidder nålen fast og er ankret.

Embroidery: Twisted drizzle stitch tutorial 2
Trin 2
Trin 2: Tag tråd nr 1 (mørkeblå) og læg den som på billedet ind over nålen. Når man laver Twisted Drizzle Stitch skal man hver gang en ny knude skal laves, starte med at lægge tråden til venstre over nålen først. Starter man altid med at lægge tråden til højre over nålen, twister stinget i den modsatte retning!

Embroidery: Twisted drizzle stitch tutorial 3
Trin 3
Trin 3: Tag nu tråd nr 2 (lyseblå) og før den UNDER nålen, og op igennem den løkke der dannes af tråd nr 1 (mørkeblå).

Embroidery: Twisted drizzle stitch tutorial 4
Trin 4
Trin 4: Stram nu knuden om nålen (dog ikke for hårdt!), så knuden sidder som på billedet. Gør nu klar til næste knude ved at føre tråd nr 2 (lyseblå) over nålen. Igen, vi starter altid en knude med tråden til venstre.

Embroidery. Twisted drizzle stitch tutorial 5
Trin 5
Trin 5: Før nu tråd nr 1 (mørkeblå) under nålen og op igennem løkken af tråd nr 2 (lyseblå). Stram knuden forsigtigt.

Embroidery: Twisted drizzle stitch tutorial 6
Trin 6
Trin 6: Forsæt med at lave knuder ved at gentage trin 2-5, indtil du har nået den ønskede højde på stinget.

Embroidery: Twisted drizzle stitch tutorial 7
Trin 7
Trin 7: Tråd nu nålen med begge tråde. Træk forsigtigt nålen fri af 'forankringen', og uden at hive nålen op stikkes nålen direkte ned i stoffet. Hiv forsigtigt for at trække trådene ned igennem knuderne og stoffet. Støt med to fingre på undersiden af stoffet, så selve stoffet ikke strækkes og hives i for meget.

Embroidery: Twisted drizzle stitch tutorial 8
Trin 8
Trin 8: Stram tråden nok til at stinget samler sig  til en lille spiral.


Vil du se den anden variation af stinget, det firkantede drizzle stitch, så klik på linket: Square Knot Drizzle Stitch. De to sting er næsten ens i fremgangsmåden men det endelige resultat er forskelligt.

God fornøjelse!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar