søndag den 9. december 2012

Babytæppe i snestorm

Hos mig er julegaveproduktionen i gang! Men inden december begyndte færdiggjorde jeg et babytæppe, som skal gå til en vordende forældre. Denne gang strikkede jeg hvad kaldes 'knotted openwork' med en kant af perlestrik. Dette er et projekt der kræver tålmodighed da der er en del gentagelse, men resultatet bliver utrolig flot og tæppets tekstur bliver fyldigt og lækkert.

Strikket knotted openwork babytæppe

Strikket knotted openwork babytæppe
retside
Strikket knotted openwork babytæppe
vrangside

Vil du se min strikkeopskrift så klik på linket herunder.
Babytæppe med 'Knotted openwork' og perlestrik

Du skal bruge:
- ca 10 garnnøgler 'Karisma'
- Rundpind nr 4


Udregning af maskeantal:
'Knotted openwork' arbejdes på et maskeantal der er deleligt med 3 (+ 3).
Til en kant med perlestrik skal vi bruge 15 x 2 masker på hver pind.

Jeg slog 189 masker op. Dette betyder at der på hver pind er 30 masker til perlestrik (15 i hver side), og at de 159 resterende masker er til knotted openwork. Mønsteret gentages altså 52 gange på hver pind (+ 3 masker).Slå 189 masker på på rundpinden

Strik nu perlestrik indtil du har strikket 8 cm.

Herefter strikkes de første og sidste 15 masker på hver pind i perlestrik.


Mønsterdel/Knotted openwork:

Til mønsterdelen gentages 4 pinde.
Måden man laver dette mønster på er at skifte imellem omslag, og at strikke 3 m ret og løfte den første af de 3 netop strikkede masker løst over de sidste 2 m og af pinden.


1.p (RS):  
(15 m perlestrik). 
2 m ret, *1 omsl, 3 m ret, den første af de 3 m du lige har strikket løftes løst over de 2 sidste og af pinden*, gentag fra * til * i alt 52 gange (indtil der er 16 m tilbage på pinden). 1 m ret. 
(15 m perlestrik)

2. p (VS)
(15 m perlestrik)
Vrang
(15 m perlestrik)

3. pind
(15 m perlestrik)
1 m ret, * 3 m ret, den første af de 3 m du lige har strikket løftes løst over de 2 sidste og af pinden, 1 omsl*, gentag fra * til * i alt 52 gange (indtil der er 17 m tilbage på pinden). 2 m ret
(15 m perlestrik)

4. pind
(15 m perlestrik)
Vrang
(15 m perlestrik)


Gentag disse 4 pinde indtil ønsket længde er nået og slut af med 8 cm perlestrik.
Luk af.


God fornøjelse!

13 kommentarer:

 1. Hej Lea. Sikke en tålmodighed du har - jeg bliver helt forpustet af at se den opskrift. Hvor er det smukt. Er barnet kommet til verden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja barnet er vist kommet til verden nu. Og moderen blev rigtig glad for det :o) Lige som det skal være, jeg er meget tilfreds med resultatet!

   Slet
  2. Hej Lea
   Hvad er det færdige mål på tæppet ??
   Tænker det er for stort som Barnevogns tæppe ;D
   Rigtig flot tæpper - skal mit kommende Barnebarn ha
   Lise-Lotte

   Slet
  3. Hej Lise-Lotte!

   Tæppet er nok lidt stort til barnevognstæppe, ja. Jeg har ikke længere målene på dette tæppe desværre. Men hvis du ser på afsnittet om udregning af maskeantal, ja så kan du lave et tæppe i lige den størrelse du ønsker.

   Bare maskeantallet er deleligt med 3 (+3). Dette er antal er så uden kanten med perlestrik.

   Sig endelig til hvis du har brug for hjælp.
   God søndag :-)

   Slet
 2. Det her tæppe bliver ved med at poppe op i mine tanker.
  Jeg fantasere om at det er kæmpestort så man kan hoppe ned ind i det og blive væk. Jeg ser kaminildens røde flakkende skær hen over den bulede overflade og mærker varmen trænge ind i den kolde krop.
  Jeg tænker om det mon føles fast eller mere spongy. Hører pinde der tikker mod hinanden mens maskerne ivrigt kaster sig i favnen på hinanden. Forestiller mig at åbne den knitrende gave som hist og her viser tegn på at det var svært at pakke nydeligt ind.
  Alt i alt ligner det et fantastisk tæppe som sagtens kunne være rullet op i gamle Fazza's butik - parat til at finde et eventyr. M

  SvarSlet
  Svar
  1. Mirovich, tusind tak for de fine ord og den skønne fortælling. Du kan tro du fik et smil frem på mine læber. Du har en gave med ord og jeg nyder at møde din blog! Tak og varme tanker fra min lille verden :o)

   Slet
 3. Lea fine ting fortjener fine ord. Og jeg er glad for at du syntes om dem.
  Jeg nyder at følge dit engagement og hvordan du hele tiden udfordrer dig selv.
  Og jeg siger mange tak for dine ord om min stadig lidt forpuppede blog.
  Jeg er ved at have færdiggjort opskriftsamlingen for sidste års kagedag og har netop sendt den til første gennemlæsning.
  Utroligt at noget så tilsyneladende simpelt som macarons skal være så djævelsk svære.
  Jeg håber du finder tid og overskud til at vdeltage igen i år - der er fem års jubilæum.
  Jeg har lagt pecannødderne lidt på hylden (de må udforskes en anden god gang) og i stedet gået videre med mine kære havtorn.
  God vind i de kreative sejl.

  SvarSlet
 4. Virkelig et flot tæppe, men jeg tror ikke min tålmodighed række til det, desværre!

  /Trine - kvalitid.blogspot.dk

  SvarSlet
 5. Hej Lea!
  Jeg er blevet smaskforelsket i dit tæppe og er straks gået i gang med en prøvestrik (Man må jo være sikker på, at man har evnerne før man køber ind til sådan et projekt ;-) ). Jeg har dog lige et lille spørgsmål til vrangsiden. Strikker du omslagene i forreste eller bageste maskebue på vrangen - med andre ord: skal hullet være stort eller småt?

  P.S. Glæder mig til at komme rigtigt igang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hovsa, glemte lige at præsentere mig.
   KH
   Novicen Lykke

   Slet
  2. Hej Lykke! På vrangsiden strikkes omslagene i forreste maskebue. God fornøjelse og hold ikke igen med spørgsmål! Det er et skønt tæppe, jeg håber du nyder projektet!
   xxx Lea

   Slet
 6. Slog 125 masker op til et tæppe 75 cm bredt. Har dog kun 7 masker i hver side til perlestrik og en begyndelseskant på 11 pinde perlestrik

  SvarSlet
 7. Hej! Jeg tror du har lavet en regnefejl med maskeantallet. Hvis du mangler masker i siderne til perlestriksom du siger. Som du kan se i min udregning af maskeantal så er regnestykket todelt.

  Først selve mønsterdelen. Den skal være delelig med 3 (+3). Derefter tilføjer jeg det antal masker jeg vil have i hver side.

  Det er nogle gange lidt svært at regne maskeantal ud. Prøv at se på min udregning igen, der forklarer jeg hvordan jeg er kommet frem til mit maskeantal.

  Hvis der er noget jeg kan gøre for at hjælpe yderligere, så må du sige til!

  Mvh Lea

  SvarSlet