torsdag den 29. november 2012

Rød freestyle broderi

Så blev endnu et freestyle-broderi færdigt. Det er et rigtig sjovt udgangspunkt at lade nål og tråd føre én, og lade være med at planlægge hele mønsteret inden første sting er lavet. Se hvor din fantasi fører dig hen. 

Brug en tekstilpen til at markere på dit stof, og til dette broderi har jeg brugt tråden Perle Coton no 5 så stingene får fylde og højde.

Freestyle broderi

På billedet ovenfor ses (fra venstre mod højre):

- Guilloche stitch (dog med colonial knot i stedet for french knot)
- Whipped double chain stitch
- Whipped running stitch
- Raised chain stitch band
- Diagonally striped raised band
- Plaited braid stitch (m whipped backstitch på begge sider)
- Loop stitch med buttonhole stitch over ryggen af stinget (billed-vejledning følger snarest)
- Double knot stitch
- Heavy chain stitch (gul)

Freestyle broderi

Get your stitch on!

tirsdag den 20. november 2012

Pingviner og penalhus

Jeg fandt en virkelig fin vejledning til et rulle-penalhus, som jeg nu har fået tryllet til virkelighed. Målene skulle dog passe til nogle virkelig fine farveblyanter med dyr på, som jeg fandt lige HER.

Syet penalhus tutorial

Syet penalhus tutorial

Syet penalhus tutorial

Vil du også lave et penalhus som dette, så får du link til foto-vejledningen, de mål der passer til netop disse blyanter og mine tips med på vejen. Klik på linket herunder for at læse resten af indlægget.

søndag den 11. november 2012

A Series of Stitches: Square Knot Drizzle Stitch

Dette er næste afsnit af 'A Series of Stitches'. Denne gang skal vi se på en anden variation af det tredimensionelle Drizzle Stitch, nemlig 'Square Knot Drizzle Stitch'.

Embroidery: Square knot drizzle stitch tutorial

Til alle variationer af Drizzle Stitch er en doll needle at foretrække. Det er en ekstra lang nål som sikrer at der er plads til maskerne/knuderne. Man skal bruge en tråd med fylde, fx Coton Perle no 3 eller 5 eller uldgarn.

Vil du lære at lave et Square Knot Drizzle Stitch så klik på linket herunder:

A Series of Stitches: Twisted Drizzle Stitch

Her kommer et nyt afsnit i 'A Series of Stitches'. Denne gang vil jeg vise én variation af stinget der kaldes for 'Drizzle stitch'. Der findes mange variationer af dette sting!

Herunder ses et 'twisted drizzle stitch'.

Embroidery: Twisted drizzle stitch tutorial

Et drizzle stitch i alle dets afskygninger er en metode til at lave et tredimensionelt sting ved hjælp af masker/knuder. Disse laves omkring en nål. Til dette sting jeg skal man helst bruge hvad der kaldes en 'doll needle'. Det er en EKSTRA lang nål. Man bruger sådan en nål, fordi der er plads til flere masker/knuder på den end en normal lille nål.

Normal bomuldstråd er ikke tyk nok til at lave dette sting. Du skal bruge en tråd med mere fylde. Fx coton perle no 3 eller 5 eller uldgarn.

Vil du lære at lave dette sting så klik på linket herunder:

mandag den 5. november 2012

Blå freestyle!

3D freestyle broderi i blå

Nogle gange skal man ikke tænke så meget. Det kan godt betale sig at slå hjernen fra, finde nål og tråd frem og SY!

Dette broderi er lavet efter et sjovt princip, lidt ligesom en øvelse. Jeg tillod mig selv at lave ét element af gangen, men aldrig planlægge hvad det næste skridt eller sting skulle være. På den måde tvinges man til hele tiden at tage stilling til, hvad der rent faktisk ville passe ind.

Når man ellers skal planlægge et mønster fra starten af, skal man jo faktisk have gennemtænkt broderiet inden man går igang. Men der kan også komme noget godt ud af, at blive ved at forholde sig aktivt til broderiets komposition.

Du kan også gøre det! Det eneste du skal vide er, at du altid skal øve dig når du kaster dig ud i en ny type sting. Det vil sjældent komme til at se flot ud første gang du laver et 'ladder stitch', et 'raised chain stitch' eller en 'square knot drizzle stitch'. Øv dig på de forskellige sting, det vil hjælpe til at dit færdige projekt bliver flot.

Let your freak flag fly!