lørdag den 16. februar 2013

DIY tutorial: hæklet telefon oplader

Jeg fik en ide som jeg har arbejdet på at realisere. Jeg er af den klare overbevisning at vi har masser af ting vi bruger hver eneste dag, som fortjener at blive gjort til noget særligt. Det kan være at gøre en notesbog til noget smukt, en smykkeæske til noget dejligt eller gøre en kopvarmer til noget personligt.

Jeg bruger mine opladere ca hver eller hver anden dag. Og hvorfor ikke gøre dem fine, så man bliver i godt humør når man tager dem frem!

Hæklede telefon opladere. Stribet og blonde picot stitch
Hæklede telefon opladere. Stribet og blonde picot stitch

Dette indlæg er lidt tungt på billeder, men det klarer I nok. Vil du se min tutorial til hæklede opladere, så kan du klikke på linket herunder.


Hæklet oplader

Du skal bruge:

- Garn i ønskede farver
- Hæklenål
- En oplader eller anden ledning


Som i kan se har jeg lavet to versioner:

Vil man lave den der er stribet (grøn/blå) skal man følge trin 1-3.

Vil man lave versionen der er mere blondeagtig/picot stitch (rød/hvid) skal man følge trin 1-8Trin 1: Lav en løkke med farve nummer 1 og sæt den om opladerens ene ende. Lad være at stramme den for meget. Se billedet herunder.

Hæklet telefonoplader/ledning. Tutorial trin 1.
Trin 1

Trin 2: For at hækle en maske skal man vikle garnet én gang rundt om ledningen, og derefter hækle en maske. Når man laver den første maske skal man holde godt fast på knuden/løkken. Knuden/løkken har tendens til at flytte sig hvis ikke man holder fast. Den allerførste maske man skal hækle er den sværeste! Undgå at hækle for stramt.

Hæklet telefonoplader/ledning. Tutorial trin 2.
Trin 2

Trin 3: Man kan nu blive ved at vikle garnet én gang rundt om ledningen og hækle en maske.

Hvis du gerne vil lave den stribede version (blå/grøn) skal du gøre følgende: Fortsæt med at hækle med farve nummer 1, og bliv ved at skubbe maskerne sammen så ledningen ikke kan ses imellem maskerne. Når man gerne vil skifte farve fortsætter man bare med farve nr 2. Hver gang der skiftes farve holdes garnenden fra den nye farve langs ledningen, og man kan hækle uden om den (se billedet herunder). Når der er nok masker på ledningen afsluttes den, og den hæklede oplader er færdig!


Hvis du gerne vil lave blonde-versionen (rød/hvid), så kan du fortsætte med at hækle masker med farve nr 1, og skubbe maskerne sammen så man ikke kan se ledningen imellem maskerne. Bliv ved at hækle indtil hele ledningen er fyldt med masker. Fortsæt derefter til næste trin.

Hæklet telefonoplader/ledning. Tutorial trin 3.
Trin 3

Trin 4: Når hele opladeren er fyldt med masker, og maskerne også er skubbet sammen så ledningen ikke kan ses, kan man finde farve nr 2 frem. Der hækles nu i hver anden maske!

Hæklet telefonoplader/ledning. Tutorial trin 4.
Trin 4

Trin 5: Når du har hæklet 10 masker med farve nr 2 (husk kun at hækle i hver anden maske!), kan man gå videre til trin 6.

Hæklet telefonoplader/ledning. Tutorial trin 5.
Trin 5

Trin 6: Nu skal der laves et Picot stitch. Det kommer til at ligne en lille bobbel. Start med at hækle 5 løsmasker. Se billedet herunder.

Hæklet telefonoplader/ledning. Tutorial trin 6. Picot stitch.
Trin 6

Trin 7: Nu stikkes hæklenålen igenne den første af de 5 løsmasker der netop er lavet. Garnet trækkes igennem begge masker på pinden. Se billedet herunder!

Hæklet telefonoplader/ledning. Tutorial trin 7. Picot stitch.
Trin 7

Trin 8: Når man har gjort som beskrevet ovenfor ser det ud som på billedet herunder. Man gentager derefter trin 5-8: Der hækles 10 masker (husk igen at der skal hækles i hver anden maske), og derefter lavet et picot stitch. Når man har hæklet hele vejen kan tråden afsluttes med en knude og den er færdig!

Hæklet telefonoplader/ledning. Tutorial trin 8. Picot stitch.
Trin 8

God fornøjelse og husk at holde øjnene åbne for at man kan gøre hverdagsting til noget dejligt!

3 kommentarer:

  1. deatlldæløsøs

    SvarSlet
  2. Årh de er fine! Sådan en oplader-deko ønsker jeg mig=). Kh Jette

    SvarSlet