lørdag den 6. april 2013

A series of stitches: Bullion Knot

Her er det næste afsnit i "A Series of Stitches". Denne gang handler det om et af mine yndlingssting, Bullion knot. Dette var det første 3D sting jeg lærte mig selv, og ligesom alle andre 3D sting kræver det øvelse! Jeg har lavet en tutorial så alle forhåbentligt kan være med.

Broderi tutorial. Bullion knot. 3D sting.


Jeg har brugt en tyk tråd (coton perle no 3). Dette er så man nemmere kan se stinget. Man skal bruge en tapestry-nål til dette sting. Dette betyder at nålen ikke er spids men rundet for enden.

Jeg kan klart anbefale at man bruger en broderiramme til at spænde sit stof fast med. Denne slags sting er sværere at lave uden ramme.

Ligesom med al broderi skal man øve dette sting. Bliv ikke fortvivlet hvis det går galt de første gange, bare bliv ved at prøve indtil det hele klapper!

Broderi sting tutorial. Bullion knot knude. Trin 1.
Trin 1

Trin 1: Lav en knude på din tråd og før nålen op igennem punkt A. Derefter indsætte nålen i punkt B, men tråden trækkes ikke hele vejen igennem. Lad altså et stykke tråd blive på forsiden af stoffet

Broderi sting tutorial. Bullion knot knude. Trin 2.
Trin 2

Trin 2: Før nålespidsen op igennem punkt A, men træk ikke hele nålen igennem stoffet! Hold på nålens øje med højre hånd under stoffet.

Broderi sting tutorial. Bullion knot knude. Trin 3.
Trin 3

Trin 3: Tag nu fat i tråden der ligger ovenpå stoffet med venstre hånd. Tråden vikles nu rundt om nålen som vist på billedet. Undgå at stramme tråden alt for meget.

Afhængig af hvor fyldig du vil have knuden, kan du vikle tråden om nålen flere eller færre gange.

Derefter hives resten af den overskydende tråd ned igennem stoffet (se på billedet). Dette sikrer at den viklede tråd ikke hopper af nålen.

Broderi sting tutorial. Bullion knot knude. Trin 4.
Trin 4

Trin 4: Tag nu fat om nålespidsen og hiv forsigtigt nålen igennem de mange snoninger. Dette skal gøres med lidt snilde og tålmodighed. Stram derefter tråden lidt til så stinget ser ud som på billedet ovenfor. Før derefter nålen ned igennem punkt B.

Broderi sting tutorial. Bullion knot knude.

Let your freak flag fly!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar