lørdag den 6. april 2013

A series of stitches: Raised chain stitch

Raised chain stitch er et rigtig sjovt sting at lave. Det er ikke svært og er derfor et godt sted at starte for begyndere, der gerne vil i gang med dimensionelle sting. Det kan både laves som et lige sting og over en buet linje, hvilket gør det meget brugbart.

Dette indlæg er desværre lidt billedtungt, men jeg håber det går.

Broderi sting. Raised chain stitch. Variation af kædesting.Jeg har her brugt en tyk tråd (coton perle no 3) og en tapestry nål med rundet spids.

Trin 1

Trin 1: Tråd din nål med farve nr 1. Lav en knude på din tråd og stik nålen op igennem punkt A og ned igennem punkt B.

Trin 2

Trin 2: Stik nålen op igennem punkt C og ned igennem punkt D. Dette og de efterfølgende sting fungerer som base. Senere syr vi "ovenpå" disse vandrette sting.

Trin 3

Trin 3: Fortsæt at lave sting som i punkt 1 og 2. Hvis du laver stinget i en buet form skal du være opmærksom på, at stingene skal være lige lange.

Trin 4

Trin 4: Tråd nålen med farve nr 2 og lav en knude for enden. Før nu nål og tråd igennem stoffet lige over det første sting (se billedet).

Trin 5

Trin 5: Før nu nålen under det første vandrette sting og op mod venstre. Læg mærke til at man går under stinget nedefra og op. Nålen føres ikke igennem stoffet.

Trin6

Trin 6: Før derefter nålen under stinget igen, men denne gang ovenfra og ned. Nålen føres under det vandrette sting, lige til højre for den lille løkke der blev lavet i trin 5. Når man hiver nålen igennem er det vigtigt, at tråden hviler ovenpå den nye løkke! Denne løkke er det der gør stinget til et chain stitch/kædesting.

Trin 7

Trin 7: Gentag nu trin 5 og 6 så hvert sting har de to karakteristiske løkker. Efter hvert sting kan med nålen rette stinget, så de sidder lige og også er lige stramme.

Trin 8

Trin 8: Når hele rækken er lavet kan nål og tråd føres igennem stoffet lige under det sidste sting.


Get your stitch on!

2 kommentarer:

  1. Hej flotte kort sælger du ud af dem :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg sælger ikke mine projekter nej, men forhåbentligt kan de inspirere andre til at finde nål og tråd frem :-)

      Slet