mandag den 24. juni 2013

A series of stitches: Ladder stitch

Som sagt er jeg ikke frisk for tiden, og det betyder altså at der er lidt længere mellem indlæggene her på bloggen. Men i dag er jeg klar med en tutorial for endnu et dejligt og anvendeligt broderisting: Ladder stitch.

Broderisting tutorial. Vejledning med billeder. Ladder stitch.


Husk at man kan finde alle mine tutorials for broderisting i fanebladet "A Series of Stitches", lige under Leas lille verden billedet øverst på siden.

søndag den 9. juni 2013

Fra en ven

Når man har det rigtig fysisk dårligt og er sengeliggende, så er det svært at blive opmuntret og få ny energi.

Men det sker altså at en ven laver noget så fint, at man ikke kan andet end at føle sig set.

Sikke en ven at have.




Superhelte alfabetet i korssting. Tada!

Langt om længe er mit amerikanske superhelte broderi færdigt. Jeg har arbejdet i lang tid på dette. Desværre driller mit helbred mig for tiden, så det hele går lidt langsomt, og der har derfor ikke været et indlæg i nogen tid.

Jeg har længe gået og kigget på dette korsstingsmønster, som man kan købe hos Etsy. Hvis der er nogen der skulle have lyst til at kaste sig ud i et korsstingsprojekt af proportioner, ja så kan man finde linket lige her. Og skulle man have lyst til at se flere af Jacqueliness fine mønstre, kan man finde dem her i hendes shop Wee Little Stitches.






Fra starten af bestemte jeg mig for, at jeg skulle lære noget om hver enkelt superhelt inden jeg gik igang med at sy dem. På den måde har jeg lært alverdens sjove og skæve facts, og kan nu nemt holde et foredrag.



Vidste I fx at: 


Robin første gang optrådte i en tegneserie i 1940. Han er altså 73 år gammel.

Wonder Woman blev anset som den første kvindelige superhelt der var lige så stærk og sej som de mandlige. Hun blev anset for at være et feministisk ikon. Og under anden verdenskrig bekæmpede Wonder Woman faktisk nacisterne i sine tegneserier.

Oracle (Barbara Gordon) var faktisk Batgirl inden hun blev skudt af Jokeren og endte i en kørestol. Senere udtalte DC comics at de ikke syntes de selv havde behandlet hendes karakter med respekt, men derimod brugt hende som en sidehistorie for at vise, at dem som er tæt på Batman også kunne rammes.

John Stewart (Green lantern i 1970) var den første afroamerikanske superhelt. Jeg valgte derfor at ændre en smule på mønsteret, bare så den del af historien kom med.

Daredevil og Elektra som står ved siden af hinanden på broderiet har haft en længere kærlighedsaffære.



Og sådan kunne jeg blive ved. Superhelte er inspirerende, sjove, spændende og intressante. De handler om nogen der overkommer noget svært, udvikler sig, oplever et eventyr, skal klare en opgave og må ofre og yde. Helt personligt rammer temaerne plet for mig. Særligt når man som mig er syg hele tiden, og når man ikke kan alt det man gerne vil. Så er det slet ikke så dumt at se op til nogen der er stærke og vedholdende.

Tadada-daaa-da-daaaa!