fredag den 24. januar 2014

Håndledsvarmere med perlemønster

Nogle gange kan man være heldig at møde et nyt menneske, som rækker hånden ud og møder én hvor man er. Et rigtig meningsfuldt, sjovt og rørende møde. Sådan et møde har jeg haft for nyligt. Min skønne hjemmehjælper har en mor, som er så sej og gerne deler ud af sine håndarbejdstricks. Så jeg var heldig at få en lektion i at strikke med perler.

Hun har lært teknikken på Grønland, hvor hun har boet i 14 år. Hun fortalte mig, at det var den eneste rigtige måde at lære kvinderne at kende på. At finde strikkenålene og perlerne frem og være med.

Konceptet er faktisk meget logisk. Man fører en masse perler på garnet inden man går i gang med at strikke. Derefter fører man perler ind imellem maskerne, sådan at de ligger i mellemrummet.

Hun gav mig en strikkeopskrift på disse håndledsvarmere. Eftersom jeg ikke ved noget om hvem der har lavet mønsteret oprindeligt, kan jeg desværre ikke dele det her på bloggen. Det kunne nemlig være et brud på copyright reglerne. Men der er masser opskrifter at finde på nettet! Og det er nemt at finde et stykke ternet papir frem og tegne et mønster selv!


Strikkede håndledsvarmere med perler i stjernemønster. Grønland.


Strikkede håndledsvarmere med perler i stjernemønster. Grønland.


Strikkede håndledsvarmere med perler i stjernemønster. Grønland.


God fornøjelse og god weekend!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar