onsdag den 31. oktober 2012

Uuuuuuuuhygge!

Så er det Halloween i dag! Jeg var i år meget sent ude, og jeg fik først skaffet et græskar i går. Men jeg SKULLE bare lave et flot græskar igen i år!

Halloween græskar med udskæring

Halloween græskar med udskæring

Halloween er jo ikke en dansk tradition, men her i min opgang kommer børnene rundt og samler slik ind. Og det er da SÅ hyggeligt! Så jeg gør hvad jeg kan for at deres indsamling bliver sjov!

Når man laver græskar som dette ovenfor skal man have tålmodighed. Det er sjovt at lave, men det tager tid, og der indgår meget finpudsning og detaljearbejde.

Brug en skuresvamp (den grove side) til at fjerne blyant/kuglepen-streger, når du er færdig med at skære. Brug også en skuresvamp (den bløde side) til at fjerne tråde af græskarkød på de steder, hvor kun det yderste lag af skal er blevet fjernet.

Vil du se mit græskar fra sidste år så klik HER.

søndag den 28. oktober 2012

Et grønt hul


3D Freestyle broderi i grøn cirkelform

Her ses mit seneste broderi. Dette broderi opstod på en sjov måde. Jeg har haft en kort periode, hvor jeg på ingen måde følte mig inspireret til at svinge nålen. Det sker jo engang imellem! Der var ingenting i min hjerne, kun et sort hul. Så da min kære mor foreslog mig at brodere det der nu engang var, et sort hul, ja så udviklede projektet sig til et grønt hul. Og så vendte inspirationen tilbage.

Jeg kom frem til en abstrakt og også udfordrende version. Når man skal brodere noget i en cirkelform som dette, er der flere problematikker og tekniske udfordringer. Dette gør det til et lidt svært men også et sjovt projekt!

Udfordring nr 1. Det er utrolig vigtigt at den færdige cirkel ser lige ud! Hvis cirklen bliver skæv eller ovalformet, ja så er det jo ikke en cirkel.

Udfordring nr 2. Hvert led på cirklen skal se fuldendt ud, og det må ikke være voldsomt tydeligt hvor stinget starter og slutter. Der vil derfor være nogle typer sting der ikke egner sig til dette projekt.

Vil du også udfordre dig selv og lave et grønt hul (eller måske et blåt, lilla eller lyserødt hul), så klik på linket herunder for at få mine tips og tricks til et sådan projekt.

tirsdag den 23. oktober 2012

A Series of Stitches: Double blanket stitch variation

Dette er første indlæg i en serie af indlæg, som jeg kalder for "A Series of Stitches".

I denne serie vil jeg lave billedvejledninger til forskellige broderisting. Nogle sting har jeg selv fundet på, nogle er blot en genopfindelse og andre er sting, som jeg bare synes er skønne og brugbare, når man elsker at lege med nål og tråd.

Det første sting jeg vil vise, er en variation som jeg selv har leget mig frem til. Det er en variation af et meget almindeligt sting: "double blanket stitch" (på dansk: tungesting). Dette sting ville teknisk set blive kaldt: "whipped and laced double blanket stitch".

Embroidery: Whipped and laced double blanket stitch tutorial
God fornøjelse!

lørdag den 20. oktober 2012

Strikketaske og Saltsjöbaden

Når man er på spatur i Sverige med sin familie, så kan man ikke andet end at slappe af. Men jeg synes lige jeg vil dele et godt projekt, et som jeg blev færdig med inden turen gik til Ystad.

Jeg havde brug for en taske til strikketøjet og lavede derfor denne dejlige taske med bambushåndtag.

Hjemmesyet taske med bambushåndtag

Dette var med hjælp fra Delias gode tutorial. Hendes vejledning er klar og tydelig, og lægger op til at man selv kan lave sit eget mønstre, så den bliver DIN taske.

Den er lavet med foer og en lomme indeni som er vældig praktisk. Stoffet er tykt hør/viscose og kommer fra Stof og Stil. Dette er et overskueligt og ligetil projekt for alle der har lidt erfaring med en symaskine.

Sørg dog for at gøre det øverste stykke af mønsteret højt nok, det som skal fungere som løbegang for håndtagene. På denne måde undgås det at løbegangen bliver for stram.

God fornøjelse og hilsen fra det svenske

Ystad strand

tirsdag den 9. oktober 2012

Inspirationstavle og fotoprint

Jeg har længe gerne ville have en opslagstavle, én som kan fungere som inspirationstavle til de kreative projekter jeg har gang i. På denne tavle skal der hænge forskellige ting der taler til mig, som giver mig en retning og gode ideer når jeg arbejder på broderi, strik mm. Efterhånden som jeg finder ting der inspirere mig kan jeg hænge billeder, stofprøver, strikkeprøver, forskellige broderiprøver og sting, ord, tegninger og alt hvad man ellers kan finde på! Endelig fik jeg den lavet!

Opslagstavle med stof på til kreativ inspiration

Hos Stof og Stil fandt jeg dette vildt fede stof med fotoprint af en guldsmed. Du kan finde det lige HER. Stoffet er i målene 64 x 73, så det er nemt at lave en tavle der passer til de mål. Det er ret tyndt stof, så det er oplagt til at bruge på en opslagstavle. Jeg brugte min hæftepistol til at klipse stoffet fast på en blød masonitplade, som er skåret ud til formålet.

Det er ikke svært at lave sin egen inspirationstavle, så det er bare at komme i gang! Let your freak flag fly!

mandag den 1. oktober 2012

I dimensioner

Home sweet home, 3D broderi
Home sweet home, 3D broderi
Home sweet home, 3D broderi
Home sweet home, 3D broderi
Home sweet home, 3D broderi

Nogle gange er det ikke nødvendigt med så mange ord. Dette broderi er en bestilling, som jeg har været meget glad for at arbejde på. Det har også været hårdt, men sådan skal den kreative process også være! Broderiet er gået til et nygift par, som skulle have en dejlig bryllupsgave. Herfra sender jeg et stort hurra og tillykke til dem!

Broderiet er lavet med 'coton perle no 5'.

Let your freak flag fly!