Sider

tirsdag den 12. februar 2013

Risotto med tomat, basilikum og bøffelmozzarella. Mums!

Uh hvor spændende! Min GIVEAWAY har snart deadline og jeg er så spændt på at skulle trække en vinder! Indtil da kommer her en opskrift på en fantastisk lækker og nem risotto som min Mutz og jeg lavede i går. Den kan klart anbefales!

Risotto med tomat basilikum og bøffelmozzarella

Retten er dejlig osteagtig og fed, så man kan ikke få det hver dag. Men der er altså noget fantastisk ved engang imellem at tillade sig selv at spise noget rigtig lækkert og syndigt.

Vil du se opskriften så klik på linket herunder!


Risotto med tomat, basilikum og bøffelmozzarella (til 2 personer)

Du skal bruge:

- Ca 4-5 store flotte og modne tomater 
(når skindet er pillet af tomaterne og de er hakket skal der være 3 1/2 dl tomat)

- 6 dl grøntsagsbullion (god kvalitet tak! Det gør en forskel!)

- 2 små skalotteløg eller svarende til 1/2 stort løg

- 1 stort fed hvidløg


- 2 dl risottoris

 - 2 spsk olivenolie

- ca 8-10 blade af frisk basilikum

- 35-40 g smør

- 3/4 af en bøffelmozzarella (den sidste bid kan man spise imens man laver mad!)

- ca 1/4 parmesanost

- Friskkværnet peber


Trin 1: 

Start med at gøre ingredienserne klar. Undgå at blande nogen af ingredienserne sammen, bare stil alle de ting du skal bruge i små skåle ved siden af komfuret.

Tomaterne overhældes med kogende vand og skindet pilles af. Derefter hakkes tomaterne og der måles  af så du har 3 1/2 dl tomater. 

Grøntsagsbullionen laves med kogende vand, risene måles af, skalotteløgene hakkes, hvidløget hakkes fint, basilikumbladene skylles og rives i stykker.

Parmesanosten rives og bøffelmozzarellaen hakkes/rives i små stykker. Skallen på en bøffelmozzarella er mere fast så det er vigtigt at netop den yderste skal af osten bliver hakket fint.


Trin 2:

Hæld bullionen i en lille gryde og bring den i kog ved lav varme. Sæt låg på.

I en gryde med stor overflade og tyk bund varmes olien.


Trin 3:

Tilsæt nu løgene til olien og lad dem sautere ved lav varme i ca 5 min. Rør jævnligt så de ikke brænder på.

Tilsæt derefter hvidløgene og giv dem ca 1-2 min sammen med løgene.

Tilsæt derefter risottorisene og bliv ved at røre rundt i ca 2 min. Derefter bør alle risene være dækket af olien.


Trin 4:

Tilsæt nu tomaterne til ris og løg og også en suppeske af den kogende bullion. 

Bliv nu ved at røre i gryden, og giv din risotto kærlighed, indtil bullionen og saften fra tomaterne er kogt ind. Når massen er blevet mere fast kan du gå videre.


Trin 5:

Bliv nu ved at tilføje én suppeske bullion af gangen og lad den koge ind inden du tilføjer mere. Hele denne process tager ca 20 min.

Det er vigtigt at blive ved at røre. Når den sidste suppeske bullion er kogt ind kan du tilsætte basilikummen og peber. 

Smag på retten og vurder om det er nødvendigt med salt. Der er højt saltindhold i de fleste bullioner, så det er usandsynligt at det er nødvendigt at salte yderligere. Husk at osten også er salt.


Trin 6:

Når du er tilfreds med smagen tages gryden af varmen, og du kan nu tilsætte smør. Rør indtil det er smeltet helt.

Derefter tilsættes mozzarellaen og der røres igen indtil den er smeltet ind i retten. Her kan man se smukke smeltede strenge af ost når man rører rundt.

Til sidst tilsættes parmesanen og der røres igen.

Hæld nu risottoen i en skål/tallerken og pynt med lidt revet parmesan eller basilikum.


Voila og bon appetit!

2 kommentarer:

  1. Uhm _ea, jeg elsker Risotto. den kommer helt sikkert på menuen i morgen aften, for jeg er ikke hjemme i aften.
    Og så X'er jeg fingre for at vinde din give-away' - pleeeease<! Det må jo være noget smukt og farverigt.
    KH Ane

    SvarSlet
    Svar
    1. Ane! Sejt at du kaster dig ud i denne ret! Den kan virkelig anbefales og er rigtig ostet og lækker! Hurra! :o)

      Jeg er også spændt på giveawayen! Imorgen er deadlinen! Iiiiiih hvor det er spændende!

      Stort knus til dig ;o)

      Slet