søndag den 22. maj 2011

Torden-te og sprøde æblechips.. Mums!

Da jeg var lille og vågnede om natten fordi det tordnede, så fik vi torden-te med honning. Det er da et dejligt ord. Man kan mærke hyggen.

Og når det så begynder at tordne og regne i dag, så får jeg sprøde æblechips og økologisk hindbær-blad-torden-te. Teen lyder meget fancy men smager egentlig bare af hindbær. Tilgengæld blev vandet grønt da jeg puttede te-posen i og skiftede så til rød da jeg rørte i den. Meget mærkelig te...

Får du lyst til æblechips nu, så kan jeg fortælle at de er nemme at lave!

Det eneste du skal bruge er:
 • Et par æbler (jeg synes de skal være økologiske men jeg vil ikke prædike! Vigtigst af alt er, at de ikke er melede og helst er lidt faste da de ellers er svære at skære i tynde skiver uden at de går fra hinanden)
 • Måske lidt rørsukker
 • Evt. lidt kanel, lidt hakket frisk chili eller andet opfindsomt
  Æblechips på bageplade
 1. Tænd ovnen på 100-110 grader (altid varmluft!) 
 2. Skær kernehuset ud og skær æblerne i tynde skiver (hvis du har et fancy apparat til at skære ting i tynde skiver med så tillykke, en kniv kan dog sagtens klare opgaven!)
 3. Læg du bare friskt dine æbleskiver på bagepapir på en bageplade
 4. Smag på æblerne og vurder om der skal et lille drys sukker på. Hvis du putter sukker på kommer der en let karamellisering på toppen. Har du lyst til at drysse kanel eller andre spændende krydderier på chipsene så bland det med lidt sukker så man ikke får klumper af tør kanel i munden. Man kan dog sagtens lave naturel-version, helt uden noget!
 5. Ind i ovnen med dem og giv dem ca 2 timer. Måske skal de ha lidt mere - det kommer an på din ovn. Hellere giv dem lidt for meget end for lidt, ellers bliver de bløde efter et par timer.
 6. Hvis du ikke kommer til at spise dem alle sammen kan de opbevares i en dåse med lidt bagepapir i, hvor de holder sig fint!
 7. Værsgo at spis!
Æblechips og te


Jeg elsker opskrifter hvor man kun skal bruge ingredienser som man for det meste har i huset.. Særligt når det regner.

Nu jeg har givet en dejlig og nem opskrift videre, vil jeg kaste mig over en seriebox med 'Boston Legal', pakke mig ind i et dejligt uldent tæppe og håbe at din regnvejrs-søndag er lige så hyggelig som min.

4 kommentarer:

 1. Hej Lea
  Det er sjovt med det der torden-te. Hos os har vi tit fået bulder-kakao. Det må vist være i samme genre :-)
  Kh
  Asli

  SvarSlet
 2. Bulder-kakao! Fantastisk ord også :-) Det vil jeg huske. Tak for den første kommentar på min blog Asli :-)

  SvarSlet
 3. Te, æblechips og snus... Det lyder dælme som en god kombi.

  SvarSlet
 4. Det ER en god kombi min ven :o) Håber din fredag aften er rar og rolig. Varme tanker til dig

  SvarSlet