søndag den 13. maj 2012

Pin-up og hår!

Efter jeg for nyligt blev klippet korthåret, har mine broderier udviklet sig til at have det gennemgående tema: hår! Mystisk nok... Nu har jeg lavet et projekt jeg længe har luret på. En pin-up pige!
Broderi af pinup pige. Sailor.
Se den tegning jeg har brugt som inspiration og mønster her!

På pin-up pigen lavede jeg helt almindelige stikkesting. Hendes krop, tøj, hat og ansigt er lavet med én enkelt sort tråd så linjerne blev delikate og fine.

Til håret lavede jeg noget jeg vil påstå er selvopfundet. Men jeg kan meget vel tage fejl! Og hvis der er nogen der ved hvad det sting jeg har brugt hedder, så råb endeligt højt!

Jeg startede med stikkesting, men med to tråde. Herefter brugte jeg én sort og én rød tråd sammen og syede rundt om stikkestinget. Ved at vikle tråden omkring stikkestinget konstrueres noget der ligner en spiralknude/buillon knot. Men det er min erfaring med spiralknude-stinget, at det er svært at få hvert sting til at se jævnt og fint ud hver gang.

På den måde jeg har lavet disse sting kan man sy en lang stribe af stikkesting og få dem til at se ud som om de hænger sammen og er ét langt hårstrå der har dimension og kommer 'ud af billedet'.

Det at der bruges to forskellige farvet tråd sammen gør at hvert 'hårstrå' faktisk bliver stribet. Dette kan man se når man ser på broderiet helt tæt på. Man kan gøre som jeg og lade nogle af hårstråene være helt røde.

Jeg arbejder videre på at udvikle denne type sting og vil lave en ordentlig billede-guide på et tidspunkt.

Tip: Det er et rigtig godt udgangspunkt når man arbejder med et motiv i stil med dette, at man syr med helt simple sting og fremhæve ét element i billedet med specielle sting. Det at kun ét element i billedet får dimension og dybde, det giver et fedt udtryk.

1 kommentar: