torsdag den 23. august 2012

Bølger og babytæpper

I løbet af sommeren har jeg strikket et babytæppe. Jeg advarer dog imod at strikke uldtæpper om sommeren! Det kan nemt blive vældigt varmt at sidde med! Tæppet er nu helt færdigt og klar til inspektion. Mønsteret er et rigtigt fint bølgemønster som ikke er svært. De let øvede kan godt følge med! Der dannes helt automatisk en rigtig fin bølget kant, som giver en nydelig effekt.

Strikket babytæppe med bølgemønster

Tæppet måler ca 72 cm i bredden og ca 100 cm i højden. Det er et tæppe der er beregnet til at lægge i barnevognen eller til at lege på. Jeg valgte ikke at bruge det blødeste garn netop af den grund. Selvfølgelig kan det opgraderes, og man kan nemt vælge en mere lækker og blød garntype.

Vil du se opskriften på tæppet her, så klik på linket herunder.

Babytæppe med bølgemønster

Du skal bruge:
 • Rundpind 3.5
 • 9-10 garnnøgler af Karisma
Maskeantallet skal kunne deles med 18 m + 2. Jeg slog 182 masker op (dvs: 18 x 10 + 2)

Mønsteret strikkes over 4 pinde som gentages indtil den ønskede længde er nået.

1. pind: 1 m ret, 2 ret sm 3 gange, * (1 r, 1 omsl) parentesen strikkes 6 gange, 2 r sm 6 gange* Gentag fra * til * 9 gange. I tiende og sidste gentagelse af mønsterdelen: (1 r, 1 omsl) parentesen strikkes 6 gange, 2 r sm 3 gange, 1 m ret
2. pind: strikkes vrang hele vejen
3. pind: strikkes ret hele vejen
4. pind: strikkes ret hele vejen.

Når 4. pind skal strikkes skal du passe på ikke at strikke for stramt. Lige efter denne pind skal 1. pind strikkes, og på denne pind skal der strikkes 2 masker sammen mange gange. Dette er nemmest når maskerne ikke er strikket for stramt.

Gentag disse 4 pinde indtil den ønskede længde er nået.

Luk af på 4. pind i mønsteret.

God fornøjelse!

6 kommentarer:

 1. Alt hvad du laver, er så delikat, Lea. Keep going. KH Ane

  SvarSlet
 2. hvad skal det koste , hvis man vil købe det færdigt M,V,H Mimmi

  SvarSlet
 3. Jeg sælger ikke færdige tæpper. Jeg deler kun mine opskrifter gratis, så alle kan få lov at lave det, hvis de har lyst. :-)

  SvarSlet
 4. Hej Lea
  Jeg er faldet over det fine tæppe, som jeg gerne vil strikke. Men jeg kan ikke så din opskrift til at passe. Man strikker jo flere masker sammen end man slår op. Og for at strikke første pind kræver det 194 masker, og ikke 182. Og linket til opskriften virker ikke. Måske du kan hjælpe? På forhånd tak :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Trine! Ja, jeg kan da godt se der er noget galt med 1. pind. Så vidt jeg kan se er det faktisk en lille fejl, som jeg ikke har forklaret helt godt nok!

   Som den ser ud i det gamle indlæg:
   1. pind: 1 m ret, 2 ret sm 3 gange, * (1 r, 1 omslag) parentesen strikkes 6 gange, 2 r sm 6 gange *. Gentag fra * til * 10 gange i alt. Til sidst strikkes 2 r sm 3 gange og den sidste m strikkes r.

   Men den skal hedde:
   1. pind: 1 m ret, 2 ret sm 3 gange, *(1 r, 1 omsl) parentesen strikkes 6 gange, 2 r sm 6 gange*. Gentag fra * til * 9 gange. I 10ende og sidste omgang af mønsteret: (1 r, 1 omsl) parentesen strikkes 6 gange, 2 r sm 3 gange, 1 m ret.

   Det er altså fordi at den sidste omgang af mønsteret (det som er i * til *) ikke skal ende med 2 ret sammen 6 gange, men derimod 2 ret sammen 3 gange. På den måde ender du med samme maskeantal som du startede med. Giver det mening?

   Tak for din besked! Jeg retter straks opskriften!

   Ps. der er ikke noget link i indlægget her, så jeg ved ikke hvad du mener med at linket ikke virker...

   Slet