tirsdag den 14. maj 2013

Batman i korssting

Da min kære fætter sagde at han ønskede sig et Batman broderi i fødselsdagsgave blev jeg rigtig glad!

Min fætter og jeg har begge stor kærlighed til både actionfilm, computerspil og nu også superhelte. Han var meget specifik, og sagde at det skulle være et batman logo med ordene: "I am Batman". Og når han spørger, ja så får han. Som min bedstefar sagde: når nogen gir' så tag, når nogen tar' så skrig.

korsstings broderi. Batman logo. I am Batman.


Jeg troede at det ville blive ret så nemt. Men jeg tog fejl. Broderiet er lavet på sort Aida stof, og når man skal sy med sort tråd på sort stof skal man have rigtig gode øjne. Så der blev kun syet i de lyse timer.

Det er et ordentligt tællearbejde når man kun arbejder med to farver. Der skal tælles og så tælles efter igen. Så hvis man vil lave sådan et broderi skal man have tålmodighed.


Her er et link til en pdf-fil med mønsteret. Hvis der nu skulle være nogen derude der fik lyst til at svinge nålen.


Jeg er vildt optaget af superhelte lige nu, og jeg kan snart afsløre endnu et broderi som jeg syr på for tiden. Følg med og se om ikke de stærke, seje, særlige, skæve helte også kan inspirere dig.5 kommentarer:

 1. Min mor tog en gang min bror og mig med i Tivoli - det var en dag for handicappede og gennem sit arbejde havde hun fået nogle billige billetter.
  Min bror har altid været fascineret af folk med downs og var lettere skuffet over at der ikke var nogen at se da vi kom inden for. Men det skulle hurtigt ændre sig da en en med downs kom over til os - han havde is over det hele og sagde JEG ER BATMAN! Hele dagen løb vi på ham og han blev hårdnakket ved med at sige dette. Han havde en skøn dag og vi havde en skøn dag.
  Så nu siger jeg: JEG ER BATMAN!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha hvor sjovt! Det er ligesom broderiet! Sikke en skøn historie. Tak for den opmuntring Mir. JEG ER BATMAN! :-)

   Slet
 2. Kære Lea,
  Jeg er fuldstændig nybegynder - som i har-aldrig-broderet-før-nybegynder. Jeg vil meget gerne i gang - særligt med at lave billeder med tekst. Jeg har ingen ide om, hvordan man gør! Tips og triks?
  Forestiller mig noget i retning af det, du har lavet her (nu skriver du ganske vidst, at det var svært.. øv!)
  Mit projekt er at formulere internetsprog på broderi, da jeg synes, det er en sjov ide i forhold til det digitale versus bogstavelig stoflighed..
  Gode ideer til hvordan jeg kommer i gang!
  På forhånd tak (omend ikke andet har jeg fundet inspiration gennem din super-seje blog).
  Kh Lea

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lea, min navneven :-)

   Jeg har lavet nogle forskellige indlæg med og om korssting med skrift. Jeg lægger linkene her, så kan du få nogle ideer og lidt inspiration. Der er nemlig mange måder at lave skrift på. Du kan sagtens også kaste dig ud i freestyle eller surfacebroderi, men korssting er altid et godt sted at starte for en nybegynder.

   Find et stykke ternet papir og prøv dig frem ved at lave dit eget mønster. Det kan være så komplekst eller simpelt so du ønsker.


   Særligt dette link kan måske være en hjælp for dig:
   http://leaslilleverden.blogspot.dk/2012/03/broderi-for-begyndere.html

   Derudover kan jeg anbefale at se alle de indlæg der handler om korssting, ved at klikke på emnet korssting (eller ved at kopiere linket herunder:) http://leaslilleverden.blogspot.dk/search/label/korssting

   Jeg håber du kan finde lidt inspiration. Og husk at du ALTID er velkommen til at stille spørgsmål hvis du er i tvivl eller har brug for hjælp. Jeg deler gerne ud af de gode råd.

   xx Lea

   Slet
 3. Btw er dybt taknemmelig over, at du har linket til "who killed Bambi". Jeg griner højt for mig selv!

  SvarSlet