søndag den 9. juni 2013

Superhelte alfabetet i korssting. Tada!

Langt om længe er mit amerikanske superhelte broderi færdigt. Jeg har arbejdet i lang tid på dette. Desværre driller mit helbred mig for tiden, så det hele går lidt langsomt, og der har derfor ikke været et indlæg i nogen tid.

Jeg har længe gået og kigget på dette korsstingsmønster, som man kan købe hos Etsy. Hvis der er nogen der skulle have lyst til at kaste sig ud i et korsstingsprojekt af proportioner, ja så kan man finde linket lige her. Og skulle man have lyst til at se flere af Jacqueliness fine mønstre, kan man finde dem her i hendes shop Wee Little Stitches.


Fra starten af bestemte jeg mig for, at jeg skulle lære noget om hver enkelt superhelt inden jeg gik igang med at sy dem. På den måde har jeg lært alverdens sjove og skæve facts, og kan nu nemt holde et foredrag.Vidste I fx at: 


Robin første gang optrådte i en tegneserie i 1940. Han er altså 73 år gammel.

Wonder Woman blev anset som den første kvindelige superhelt der var lige så stærk og sej som de mandlige. Hun blev anset for at være et feministisk ikon. Og under anden verdenskrig bekæmpede Wonder Woman faktisk nacisterne i sine tegneserier.

Oracle (Barbara Gordon) var faktisk Batgirl inden hun blev skudt af Jokeren og endte i en kørestol. Senere udtalte DC comics at de ikke syntes de selv havde behandlet hendes karakter med respekt, men derimod brugt hende som en sidehistorie for at vise, at dem som er tæt på Batman også kunne rammes.

John Stewart (Green lantern i 1970) var den første afroamerikanske superhelt. Jeg valgte derfor at ændre en smule på mønsteret, bare så den del af historien kom med.

Daredevil og Elektra som står ved siden af hinanden på broderiet har haft en længere kærlighedsaffære.Og sådan kunne jeg blive ved. Superhelte er inspirerende, sjove, spændende og intressante. De handler om nogen der overkommer noget svært, udvikler sig, oplever et eventyr, skal klare en opgave og må ofre og yde. Helt personligt rammer temaerne plet for mig. Særligt når man som mig er syg hele tiden, og når man ikke kan alt det man gerne vil. Så er det slet ikke så dumt at se op til nogen der er stærke og vedholdende.

Tadada-daaa-da-daaaa!

10 kommentarer:

 1. Nøøøj hvor er det fedt! Godt gået synes jeg nok!

  SvarSlet
 2. Hold da helt magle, hvor er det bare blevet flot! Jeg har selv savlet over nogle af de fine fine alfabeter på Etsy... Godt gået og rigtig god bedring!
  Hilsner fra Astrid

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Og se du bare at komme i gang med et alfabet. Det er et super projekt :-) god mandag!

   Slet
 3. Ja dette her broderi er så sjovt og flot og inspirerende , vi har alle brug for helte i vores liv, nogen at se op til
  Du er min !!!
  Kærligst knus fra mig , næsten mor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sara! Du er sød.

   Slet
 4. Det er satme sejt!! Top flot Lea!

  SvarSlet