fredag den 22. august 2014

A series og stitches: Picot stitch

Her kommer endnu en tutorial til "A series of stitches". Denne gang er det "picot'en" det gælder. Det er et tredimensionelt vævet sting, som er rigtig sjovt at lave.

Picot sting. Tredimensionelt broderisting tutorial. Leas lille verden. Broderi.

Til dette sting skal man bruge en broderinål med rund spids. Hvis man bruger en normal spids synål, så vil nålen hænge fast i fibrene i stof og tråd. Man skal bruge en lidt tyk tråd, som fx Perle Coton no 3 (som på billedet ovenfor). Den tykke tråd gør at picot'en får en fast form og står pænt op fra stoffet. Derudover skal man bruge en helt normal knappenål, helst med rundt hoved.


Picot stitch


Trin 1: Sæt knappenålen i stoffet der hvor du gerne vil lave din picot. Sørg for at klippe et langt stykke tråd og slå knude på tråden. Kom op igennem stoffet ved punkt A (se billedet nedenfor), læg tråden bag ved knappenålshovedet og gå ned igennem stoffet ved punkt B. For at se hvordan det ser ud kan man se på billedet for trin 2.

Broderisting tutorial med billeder. Picot sting.
Trin 1

Trin 2: Kom nu op igennem stoffet lige til venstre for knappenålen. Sørg for at komme op på linjen imellem punkt A og B.

Broderisting tutorial med billeder. Picot sting.
Trin 2

Trin 3: Før nu igen tråden om bag ved knappenålshovedet. Nu har du den trekantede grundstruktur som fungerer som skellettet. Og så kommer det sjove! Nu skal der væves. Før nålen under den højre tråd, over den midterste og under den venstre. Sørg for at denne første vævning er stram.


Broderisting tutorial med billeder. Picot sting.
Trin 3

Trin 4: Nu skal der væves den anden vej. Før nålen over den venstre tråd, under den midterste og over den højre. Stram til, men sørg for at selve den trekantede form bevares.


Broderisting tutorial med billeder. Picot sting.
Trin 4

Trin 5: Fortsæt nu med at væve frem og tilbage (ved at gentage trin 3 og 4.) Sørg for engang imellem at presse stingene sammen nedefra (ligesom på billedet herunder). Vævningen skal være ret tæt, for at det endelige sting står flot op fra stoffet og holder sin form.


Broderisting tutorial med billeder. Picot sting.
Trin 5

Trin 6: Fortsæt med vævningen indtil der ikke er plads til flere rækker. Træk så nålen ned igennem stoffet ved punkt A hvor du startede. Fjern knappenålen og ret på picot'en så den står flot.


Broderisting tutorial med billeder. Picot sting.
Trin 6


God fornøjelse med picot'erne!


1 kommentar:

  1. Sejt! �� Tusind tak for din fine vejledning!
    Ha' en skøn dag!
    Kram fra Jane ��

    SvarSlet