torsdag den 18. juli 2013

Elefanten og Holger

Der er en dreng der hedder Holger. Og Holger skal have en gave af min søster. Så jeg har givet hende noget helt særligt, noget som jeg håber falder i Holgers smag. Mit første stumpworkbroderi som jeg vil kalde for "Elefanten og Holger".

Stumpworkbroderi. Elefant med wired fabric based elements.

Dette er faktisk et broderi-kit, et som jeg købte, da jeg bestemte mig for at stumpwork broderi skulle være det næste jeg gerne ville lære. Et kit er nemlig et virkelig godt sted at starte, når man skal prøve en ny teknik. På den måde er alle de rigtige materialer til rådighed, og en vejledning gør (for det meste) tingene lettere at forstå! Jeg improviserede dog også lidt, så nogle af detaljerne i baggrunden er tilføjet til det oprindelige design.

Stumpwork broderi er en broderiteknik som var særlig populær i det 17'ende århundrede. Broderiet består af dele der er "padded" enten med filt eller vattering, så broderiet bliver højt. Dele af broderiet kan være "wired fabric based elements". Disse dele stikker ud af broderiet, og er rigtig sjove at lave. Der er rigtig mange små detaljer og sting i  et projekt som dette, og man skal have fikse fingre.

Stumpworkbroderi. Elefant. Detached buttonhole filling.

Her ses elefanten som er lavet af flere lag af filt der syes ned. Ovenpå dette filt syes "detached buttonhole filling". Stingene er som små masker der er kædet sammen. Alle detaljerne er syet på efterfølgende, én efter én.

Stumpworkbroderi. Grønne blade. Detached wired fabric based elements. Embroidery.

Ovenfor kan man se bladene tæt på. Det er et stykke stof med wire syet i kanten, som er broderet og derefter klippet ud. Enden af wiren er så ført igennem stoffet, og den fæstnes så på bagsiden. På billedet herunder kan man se hvordan både bladene og elefantens øre stikker ud af broderiet. Meget sejt! Altså for en broderinørd som mig.

Stumpworkbroderi. Detached wired fabric based elements. Embroidery.

Stumpworkbroderi. Palmetræ. Detached buttonhole filling. Embroidery.

 Detaljerne på palmetræet, udsigten og murstenene er improviseret. De er henholdsvis lavet med buttonhole filling, franske knuder og vævet.

Stumpworkbroderi. Franske knuder. French knots, detached buttonhole filling, weaving embroidery.

Hurra for broderinørderi, Holger og sommer!

9 kommentarer:

 1. Den blev bare så fin! Skal se om jeg kan skaffe dig et billede af Holger med elefant :) Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig gerne! Jeg glæder mig til at høre om han bliver glad!

   Slet
 2. Hold da helt ferie! Jeg beundrer din tålmodighed og dine fikse fingre! Hvor er det bare et helt igennem fantastisk stykke arbejde! Ja, undskyld de mange udråbstegn, men det er jo helt vildt! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg takker for de mange udråbstegn! Det er skønt at en anden broderinørd kan værdsætte den slags :-) god sommer til dig!

   Slet
 3. Jeg er virkelig betaget at dettemher arbejde,
  Jeg håber at Holger vil sætte pris på den ualmindelig flotte elefant

  SvarSlet
 4. Jeg er virkelig betaget at dettemher arbejde,
  Jeg håber at Holger vil sætte pris på den ualmindelig flotte elefant

  SvarSlet
 5. Hej Lea,
  Det er jo simpelthen så vild hvad du laver udi broderi. Bliv endelig ved med at poste - og jeg er vild med nørderiet omkring detaljer - så giv den bare gas med dem! ^_^
  Du nævner i indlægget, at du har købt elefanten som et kit. Hvorhenne? Kan du anbefale en god (net)butik til det stumpwork-kits?

  Glæder mig til at se mere!

  - Line
  (www.alleelskeragnes.dk)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... altså i ren begejstring over håndarbejdet og trangen til at formidle den begejstring kan jeg da lige se en række taste- og stavefejl ovenfor. Bær over med mig... ^_^

   Slet
 6. Hej Line! Tak for din ros, det er dejligt at vide at der er andre der gider nørde sammen med mig :o) Jeg har købt dette kit fra denne hjemmeside:

  http://www.wye.co.uk/view/Stumpwork_Kits/

  Generelt bestiller jeg mine broderimaterialer fra England, hvor der er en lang og meget varieret tradition for broderi. Så søg måske på google efter: UK stumpwork kit.

  Jeg håber det lykkes for dig at få fingrene i et kit, for det er et rigtig godt sted at starte når man gerne vil lære stumpwork teknikkerne.

  God fornøjelse!
  xx Lea

  SvarSlet