Vil du også lave ribskage, så klik på linket herunder
Ribskage
Du skal bruge:
- 250 g ribs
- 175 g hvedemel (man kan erstatte noget af hvedemelen med fx grahamsmel eller mandelmel)
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 1/2 tsk kanel
- 1 vaniljestang
- 250 g sukker
- 3 økologiske æg
- Bærrene ribbes, skylles og stilles i en sigte, så overskydende vand drypper af. Du kan eventuelt drysse 2-3 spsk sukker over bærrene. Dette betyder at overskydende bær nemt kan bruges som tilbehør.
- Tænd ovnen på 175 grader
- Mel, bagepulver og kanel blandes og stilles til side
- Springformen smøres med lidt smør og stilles til side
- Vaniljestangen flækkes og kornene mases ud i en tsk sukker. På denne måde fordeles vaniljekornene nemmere (ja lidt har man da lært af Mette Blomsterberg!)
- Sukker, æg og vanilje piskes med en elektrisk håndpisker til massen er helt luftig og hvid. Dette tager et par minutter
- Nu vendes melblandingen i æggemassen. Pas på ikke at røre alt for meget, kun lige indtil det er en homogen masse
- Ribsene vendes i dejen
- Dejen hældes over i springformen
- Kagen bages i ca 35 min. Den må ikke blive mørk på toppen så kig til den engang imellem
- Kagen kan så tages ud af springformen og stilles til at køle lidt af
- Spis nu kagen med et drys flormelis, lidt ekstra ribs, lidt creme fraiche eller andet godt
rigtig god kage! meget nem at lave, og populær på kollegiet! og så kan det ikke gå galt med lidt flødeskum til :)
SvarSletNej hvor blev jeg glad for den besked! Hvor dejligt at kagen blev vellykket! For lidt kage og flødeskum er der vel altid plads til. Nyd sommeren på kollegiet :-)
Slet