tirsdag den 8. juni 2021

Tunesisk hækling

Jeg elsker at finde nye typer og metoder af håndarbejde. Variation er vigtigt! Det nyeste jeg har lært er Tunesisk hækling. 

Tunesisk hækling er en hæklemetode hvor man anvender en lang tunesisk hæklenål. Hvis man er vant til at hækle normalt, vil det føles en smule akavet til at starte med, men resultatet er virkelig flot og en rigtig flot tekstur i det færdige arbejde. 

Hæklenålen har jeg købt hos Hobbii til 25 kr. Vær dog opmærksom på nålens størrelse! Når jeg bruger garn, som jeg ville bruge en normal hæklenål str 3-3,5 mm, så skal jeg bruge en tunesisk hæklenål 4 mm. Denne hæklemetode er lidt tættere end normal hækling. Så gå en størrelse op i nål.

Jeg har i første omgang øvet mig på forskellige sting, og til det er KLUDE altid perfekt. Med helt normalt bomuldsgarn har jeg lavet 4 forskellige slags i par af 2. I alle tilfælde slutter jeg af med 2 runder hæklet kant med en normal hæklenål.

Tunesisk hækling, tutorial, Tunesian Crochet

Jeg har lært alle disse sting fra TL Yarn Crafts på Youtube. Herunder får du alle links til hendes tutorials som jeg selv har brugt til at lave disse klude.

Simple stitch, tunesisk hækling, tunesian crochet, tutorial

Først ses herover det mest enkle: Simple stitch. Se DENNE video for en introduktion til tunesisk hækling og en instruktion til dette sting. Det kan let laves med en enkelt farve. Jeg har dog lavet det stribet i dette tilfælde. Én række skiftevis af de to farver.

Block stitch, tunesisk hækling, tunesian crochet, tutorial

Dette sting ovenfor er: Block Stitch.

Brick stitch, Tunesisk hækling, Tunesian crochet, tutorial

Herefter kommer: Brick Stitch

Wave stitch, tunesisk hækling, tunesian crochet, tutorial

Til sidst har vi: Wave stitch

Rigtig god fornøjelse og jeg håber at du også får glæde af Tunesisk hækling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar