fredag den 9. april 2021

Min delle-sweater og den stribede børnetrøje fra Spektakelstrik

 Jeg har strikket en del ting for tiden, med opskrifter fra forskellige strikkeopskrift-forfattere. Jeg er ikke sponsoreret af nogle af dem. Jeg køber selv opskrifterne. Det betyder at jeg kan give min ærlige mening om dem.

Nyt på opdagelseslisten for mig er Spektakelstrik, Jeg har lavet to ting fra deres repetoire.

 

"Otto's sommer Jumper" er en dejlig trøje til børn. 

Strik, børn, Spekatekstrik, Ottos sommer Jumper

Opskriften er god. Det er min mening at trøjer ofte er enklere at strikke, hvis den skal strikkes oppefra og ned. Det er dog en smagssag. Denne opskrift strikkes nedefra og op. Opskriften er god hvis man ligger inde med nogle nøgler restgarn, omend jeg dog købte det anbefalede garn i dette tilfælde. 

Det var mit første forsøg med noget der ikke var ensfarvet, og det føltes som en succes, idet processen var enkel og opskriften let at følge. Jeg har allerede lavet endnu én, hvilket jo siger noget om at opskriften var god. 

Jeg lavede dog én forandring i opskriften fra første til anden gang jeg strikkede den. I stedet for at sy den dobbelte halskant ned, som det står i opskriften, bestemte jeg mig for at strikke den ned. Når man syr en halskant ned, kan den nemt blive lidt for stram i syningen. En strikning som en biese giver en god og elastisk afslutning, synes jeg. Her er en video der viser hvordan man strikker en dobbelt halskant ned. 

Strik, børn, Spektakelstrik, ottos sommer jumper

Den næste opskrift jeg har prøvet fra Spektakelstrik var en voksensweater med funky ærmer med det som hedder bieser. Opskriften kalder de "Viggas mor Jumper".

Strik, Sweater, Spektakelstrik

Det var virkelig sjovt at prøve at strikke bieser, som er de folder eller "deller" man kan se på ærmerne. Det var også en udfordring! Så jeg ville ikke anbefale denne opskrift til en nybegynder. Det kræver at man holder tungen lige i munden. 

Opskriften som sådan var god, men jeg blev i tvivl et par gange undervejs og måtte prøve mig frem. Hvis jeg havde været nybegynder tror jeg, at jeg havde følt mig virkelig opgivende.

Jeg har et problem med antallet af masker til halskanten. Jeg synes at halsrundingen er for stram og jeg ville ønske jeg havde lagt masker til og lavet den større i halsen. You live, you learn!

Deres billede af sweateren på deres hjemmeside snyder lidt. Trøjen er kortere end den ser ud, når den hænger på en bøjle. Så jeg er glad for at jeg købte ekstra garn til at gøre den længere i torsoen. Det er et tilbagevendende problem for mig med strikkeopskrifter, at jeg altid skal lægge ekstra cm til torsostykket. Jeg hader en for kort sweater. Måske er jeg bare lang. Who knows. Det er dog godt at være klar over at denne sweater er på den korte side, hvis man følger opskriften


Konklusion!

Jeg er vild med at Spektakelstrik lever op til deres navn i forhold til stilen. Hvem elsker ikke PetitKnit og det væld af yndige strikkede veste! MEN! Det er tiltrængt med lidt anarki og mod når det kommer til strik. Jeg bliver glad i låget når jeg kigger på Spektakelstriks hjemmeside. Deres opskrifter er anderledes, sjove og funky. Viggas mor Jumper kalder jeg for min dellesweater. Når jeg har den på føler jeg mig som om jeg ikke ligner alle de andre. 

Jeg ville ønske at opskrifterne dog føltes en my mere gennemtænkte og simplificerede. Jeg får fornemmelsen når jeg strikker fx Viggas mor Jumper at jeg lærte meget af første gennemstrikning, og ville kunne lave en bedre udgave i anden runde. Men det er jo ikke meningen! Opskriften skulle gerne hjælpe mig til det bedste resultat i første runde. 

Så der er gode og mindre gode ting ved opskrifterne her, men jeg kan stadig anbefale disse opskrifter, fordi de simpelthen var sjove at strikke. Særligt Ottos sommer jumper er blevet vildt populær hos modtageren, hvis kammerater og og pædagog har spurgt hvor hun dog har fået den fra, og om de også kan få én. Det er det største kompliment en hjemmestrikker kan modtage. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar