onsdag den 29. juni 2011

Byens-bedste-burger-eksperiment

Min søster og jeg har kastet os ud i et eksperiment der handler om at finde Københavns bedste burger. Det er et projekt der giver meget nydelse, godt humør og mæthed! Vi har nu prøvet 3 steder og Burger & Bun er min yndlings indtil videre. (Vil du se mine anmeldelser af Haché og Halifax så klik på linket nederst.)

Burger & Bun
Istedgade 60, 1650 KBH V

Hvad sker der når bagmændende for michelinrestauranten Kiin Kiin bestemmer sig for at de er trætte af dårlige burgere? De sætter sig selvfølgelig for at lave en rigtig amerikansk burgerbar hvor der lægges vægt på økologi, hjemmelavet dressinger og gode sesamboller!

Menukortet på Burger & Bun er meget simpelt. Du kan vælge imellem 4 burgere og kan få pomfritter og milkshake oveni hvis du vil. Jeg synes at et simpelt menukort er utrolig tiltalende. Men hvis kortet og udvalget er simpelt skal detaljerne være gennemført. Og det er de!

Burgerbaren er flot og når du åbner din stribede papirspose finder du dine burger pakket pænt ind med et papirsbånd om hvorpå der står hvilken burger der gemmer sig derinde. For mig er der en magi i at pakke dejlig mad ud det ødelægges normalt af at man er flere der har bestilt sammen, at man pakker den forkerte ud og så skal bytte rundt. No more!


Man kan smage at bollen er hjemmelavet, den økologiske danske hakkebøf er saftig og tilpas rosa i midten og den hjemmerørte mayo, ketchup, sprød bacon og de hjemmelavede bløde løg vidner om, at der er blevet lagt omtanke og kærlighed i hvert element af burgeren. Der er masser grøntsager i (meget mere end jeg har mødt nogle andre steder!) og alt er friskt, sprødt og lækkert. Man kan mærke der er nogen der har gjort sig umage med den!

Du kan få bragt deres burgere ud gennem Cofocos udbringningsservice og Burger & Bun har åbent hver dag året rundt. Helt klart et plus! Selvom nogle vil mene at priserne er af den høje slags opvejes dette bestemt af den gode kvalitet. Det er pengene værd!

Den eneste indsigelse jeg har er, at der er lidt for meget mayo i og den kan være lidt svær at spise da der er så meget i. Men altså hvis bare man havde lidt tømmermænd så var der ikke noget at brokke sig over. 4 STORE stjerner til Burger & Bun!

Vil du se mine anmeldelser af Haché og Halifax så klik på linket herunder:


Haché Gourmet Burgers
Rømersgade 20, 1362 KBH

Jeg havde set meget frem til at spise burger fra Haché. Når man hører ordet gourmet kan man ikke andet end forvente at det er kvali! Men jeg må indrømme at jeg blev skuffet.

Nogle vil mene det er godt at der er et menukort med stort udvalg (du kan vælge imellem ca 15 burgere) men jeg kan nu bedre lide et lidt mindre menukort hvor eftertænksomheden og omhyggeligheden er tydelig.

Alle burgere hos Haché kan laves uden bolle til dem der prøver at holde formen. Dette princip synes jeg er en rigtig god idé, men det kræver at  bøf og grøntsager er rigtig gode. Dette valgte min søster, men vi blev begge meget skuffede da vi opdagede at hendes bøf var fuldstændig gennemstegt og helt tør. Det samme var min bøf, selvom det var gemt lidt af BBQ sovsen.

I det hele taget var det ikke en stor oplevelse. Burgerbollen var blød og god men hvis jeg skulle gætte ville jeg sige at den ikke var hjemmelavet. Bøffen var som sagt noget tør og virkede heller ikke som om den var friskhakket.

Hvis man bryster sig af at lave gourmet-burgere og man skal betale 95 kr. for en af slagsen, ja så skal den være mere end ok. To stjerner til Haché og de må se at forbedre sig hvis jeg skal komme tilbage.


Halifax Burger Restaurant

Frederiksborggade 35, 1360 KBH KHos Halifax kan du selv vælge hvordan din burger skal sammensættes. Du skal tage stilling til hvilken slags burger du vil have (BBQ, græsk, mexicansk osv.), hvilken form for kød du vil have samt tilbehør og hjemmelavede dip og dressinger.

Hos Halifax er der god service. Tjenerne er søde og der er god stemning. Kvaliteten er dog til tider svingende. Oftest får man en rigtig lækker burger men det sker at den kan være lidt kedelig.

Hvis man er bange for at tage på skal man være opmærksom på at burgerne på Halifax har mere brød end andre steder og du får masser tilbehør med. Det betyder tilgengæld at du med sikkerhed føler dig mæt når du går fra stedet. Der spares ikke og det er sjældent man rigtig kan mærke at de har travlt og ikke har tid til at gøre sig umage.


Halifax er et rigtig fornuftigt burgersted som har en mere café inspireret stil. De får 3 stjerner og det er bestemt et sted jeg vender tilbage til.

3 kommentarer:

 1. Uhh, jeg får helt lyst til sådan en Burger & Bun burger!! Har prøvet den en enkel gang og var også klart positivt overrasket!!

  SvarSlet
 2. Nemlig Sofie! Hurra for Burger & Bun! Jeg håber du har en dejlig sommer min ven.

  SvarSlet
 3. Jeg kan meget varmt anbefale Cocks & Cow på Gammel strand - de laver virkelig gode brugere.
  Ellers er Café Luna heller ikke helt tosset ligesom Sporvejen også er fin.

  SvarSlet